Blog

Am vrut să evit 29 iulie. Dar 29 iulie nu mă evită pe mine. Mai departe ar fi trebuit să fie un text pe cât de deștept am fost eu la 14 iulie 2008, la recepția ambasadorului francez din Chișinău. L-am scris. L-am șters. Rămâne să știe doar Igor Boțan.
Tot ce mișcă pe spectrul politic mediile noastre le prezintă ca proiectele cardinalului Tkaciuk. Proiectul PLDM unde Filat reușește să adune cel mai mare IQ pe metru pătrat din Chișinău. Proiectul Lupu pentru a da năvală în grădina liberală. PL-ul a preluat sloganele PPCD-ului și denumirea lăsată liberă de Veaceslav Untilă. A fost o scăpare. Nu. A fost planul lui Tkaciuk. AMN-ul, după atâtea hărțuiri, pare vlăguit. Totul a pus la cale Mark Tkaciuc. Crearea AMN-ului și distrugerea lui. Pare a fi demonul coborât pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău pentru a încremeni într-un fatalism oamenii de aici. Acest Mark Tkaciuk.
Prin anii 90 Ivan Timofeevici Guțu, bănuit și el că este sau a fost un cardinal din umbră al politichiei moldovenești, i-a propus lui Vladimir Nicolaevici Voronin să preia Partidul Komunist. Lăsat liber de foștii komuniști. Acu dl Guțu este unul dintre membrii AMN. Iar dl Voronin a fost președinte de țară în două mandate consecutive. Primul președinte al RM cu două mandate consecutive.
Mă numesc Mark poate spune Filat.
Mă numesc Mark poate spune Lupu.
Mă numesc Mark poate spune Ghimpu.
Mă numesc Mark poate spune Urechean.
Mă numesc Mark doar Tkaciuk nu mai poate spune.

Comentarii(6)

  1. Interesanta expunere.. sa inteleg ca totzi candidatzii politicii mioritice sau nascut din Mark 🙂 numa Tkaciuk era de la inceputul timpurilor 🙂

    1. @Botnary: Poate fi și așa. Altfel, sunt obosit și plictisit de toate conspirațiile care ies la iveală în această perioadă de tranziție în care deja îmbătrânesc. Și nu se mai vede capătul. Al tranziției. Celălalt e foarte vizibil. Chiar îl simt.

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    Batrinii, tinerii si alegerile. Ieri, azi si miine. Impreuna, sint variabilele unor ecuatii uneori sufocante. Batrinii de ieri, tinerii de miine si alegerile de azi. Sau mai “acasa”: batrinii de azi, tinerii de azi si alegerile de azi. Adica Moldova, 29 iulie 2009.
    E prozaic si banal, un tinar imbatrinit. Ca un sfirsit iminent pentru fiecare. Un tinar imbatrinit inainte de vreme, e trist, nedrept, dezolant. (Chiar daca “asta-i viata”, ca una de lux, care e buna, numai daca ai bani, si cit mai multi.) Si toarna balsam curat (cu efecte botox) pe orgoliile oricarui gerontocrat. E un motiv suficient de a nu alege gerontocratii inraiti in rele si tamiietorii acestora. Chiar daca poarta marca Mark Tkaciuk et K.
    Vreau sa vad in oglinda o fizionomie sub virsta indicata de pasaport. Fara a foosi botox. Please.
    P.S. Batrinii si alegerile. Un subiect pentru ai nostri Hemingway.

    1. @Dandy: Și ce frumos era la Hemingway: ”Dormea în continuare cu fața în jos, iar puștiul stătea lângă el și îl privea. Bătrânul visa lei.” Era bătrânul din ”Bătrânul și marea”.

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    E tocmai pasajul care imi da fiori. Daca im imaginez o realitate gen: Si au dormit in continuare. Tinerii ii priveau ingroziti. Batrinii visau piine de 16 kopeici si salam “Doktorski” (nu cunosc pretul salamului “de vis”, nu mi-a placut nixciodata salamul asta).

    1. @Dandy: La noi ar fi: ”Dormea în continuare cu fața în jos, iar puștiul stătea lângă el și îl privea. Bătrânul visa cârnat.” Scuze, Hemingway. Cuba libre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt