Blog

La standul Republicii Moldova de la Bookfest au fost expuse 10 cărți. Cu genericul Cărțile care ne-au făcut oameni. Una dintre cele 10 cărți a fost Abecedarul de Grigore Vieru, Spiridon Vangheli și Igor Vieru, ediția din 1970. Cartea a fost din fondul de carte rară al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Și a fost furată.

În cadrul Anchetei Matca Abecedarul lui Grigore Vieru este prezentat de colegul Mihail Vakulovski ca „plin de cele mai penibile poezii comuniste din toată Uniunea Sovietică!”

Se cere o simplă concretizare: copiii din Republica Moldova au învățat din Abecedarul lui Vieru (Vangheli & Igor Vieru) doar în perioada 1970 – 1976 (posibil să greșesc un an aici). Eu am fost în clasa I în 1974. Am prins încă Abecedarul lui Vieru.

Mihail Vakulovski, dacă e născut în 1972, în 1979 e în clasa I, dacă nu s-a dus cumva la școală de 3 ani, înseamnă că a învățat din alt Abecedar, cel tradus din rusă (care l-a înlocuit pe Abecedarul lui Vieru). Acolo erau multe tancuri, săbii și pistoale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt