Blog

Îmi plac șoferii din Ialoveni care intră în Chișinău cu 110 km la bord. Îmi plac posesorii de Golf 3 sau Golf 4 care demarează în trombă la semafor. Îmi plac șoferii din Cimișlia care merg contrasens pe sens unic. Și sunt nervoși că toate mașinile vin din față. Îmi plac posesorii de Mercedes, an producție 1991, care merg pe traseu cu 90 km/oră. Și cu aceeași viteză intră în localități. Îi ador. Ei exprimă esența noastră națională. Nici nu avem nevoie de blonde la volan. Scuze. Pentru organizațiile gender.
De două zile a intrat în vigoare limita de 50 km/oră în localități. Sunt un fan al vitezei. Și n-am să înțeleg niciodată de ce trebuie să mergi cu 90 km pe un drum bun. Cu o mașină bună. Dar de o juma de vară merg cu 50 km/oră în Chișinău. Consumul de benzină a scăzut cu 2 litri la 100 de km. Timpul din punctul A în punctul B a rămas același. Nu vreau să calculez câtă benzină am consumat în plus la cei peste o sută de mii de km parcurși cu această mașină. Dacă semafoarele vor fi reglate pentru 50 km/oră, atunci, probabil, aș mai economisi vreun litru de benzină.
Atât că semafoarele sunt reglate de către cei din Ialoveni. Doar nu pot da vina pe blonde.

Comentarii(7)

  • dandy

  • 15 ani în urmă

  In tarile unde blondele naturale sint majoritare si detin in majoritate si automobil, si permis de conducere, soferul meu practic nu face nervi. Nici nu-si prea aduce aminte de originile altor soferi. E o placere sa calatoresti cu el. Ii plac drumurile. Ii plac semnele de circulatie. Ii plac semafoarele. Chiar si sistemul de navigatie.
  Acasa, unde majoritare sint blondele platinate, soferul meu e practic intotdeauna nervos. Cind e la volan. Nu risc insa sa precizez motivul. De fiecare data parca e altul. Si intotdeauna acelasi.

  1. @Dandy & Dumitru Crudu: Intră în căldurile patriei. Blondele nu au nicio relevanță. Patria înseamnă totul. Nici mașinile electrice n-ar schimba patria. Nimeni.

  • dumitru crudu

  • 15 ani în urmă

  E timpul sa trecem si la masini cu motoare electrice. Oare ce ar fcae atunci blondele platinate?

  • dandy

  • 15 ani în urmă

  Poate doar oamenii patriei. Cu conditia sa se mai schimbe si ei. Pentru, inceput, sa invete regulile de circulatie. Soferii. Dar si pietonii. Si chiar sa le respecte.
  Iar blondele platinate chiar n-au nici o relevanta in trafic. Ca si blonzii de orice origine. Ca si brunetele sau brunetii, roscatii si roscatele, cheliile, perucile etc.etc. Relevant era faptul ca in tarile cu blonde naturale majoritare regulile de circulatie se invata aproape de la primii pasi, acasa, dar mai ales la gradinita. Si nu numai regulile de circulatie.

  1. @Dandy: Atâta timp cât statul este privit ca un adversar al blondelor, brunetelor, blonzilor, bruneților și nu ca un partener, cel puțin, atâta timp regulile vor fi încălcate. Eu nu înțeleg de ce pe drumul Bălți – Edineț, pe cea mai bună porțiune a lui (patru benzi, vizibilitate maximă) apare semnul ”Depășirea interzisă. 15 km”. Sunt unicii 15 km cu drum bun. Franța. Serpantină. Viteza limitată: 90 km/oră. Eu nu puteam ajunge la 90. Poate cel cu Porche-ul și merge cu 90. Nu este o restricție. Este, mai degrabă, o avertizare. Statul se comportă cu noi ca și părinții leneși, care discută cu copilul lor doar cu ”nu”, ”nu se poate”, ”nu”, ”nu ai dreptul”, ”nu”. Chiar și ”fii atent” e o interzicere.

  • dandy

  • 15 ani în urmă

  Oare de ce ai dreptate?!

  1. @Dandy: Și la ce-mi folosește? (Scuze, a fost alt răspuns. Era prea trist.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt