Blog

Azi am adus din tipografie Marea Înfățișare a lui Mihai Ursachi. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cu fotografii de Natalia Gârbu. Coperta este după o acuarelă de Vitalie Coroban. Este cartea nr.9 din Cartier de colecție. Poemele magistrului Ursachi sunt și o bijuterie poligrafică.
Tipograful, probabil presat de alegerile din Republica Moldova, ne-a facturat freudian:
FullSizeRender
„Maia Ursachi în loc de Mihai Ursachi”. Noi nu ne-am supărat. Când capul nu mai alege, atunci alege inima.
Post scriptum. Transversaliile mari sau cele patru estetici. Poezia pe care a scris-o magistrul Ursachi pe când se credea pelican
Un om din Tecuci avea un motor
dar nu i-a folosit la nimic.

Mihai Ursachi. „Marea Înfățișare”. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cartier de colecție nr.9
Mihai Ursachi. „Marea Înfățișare”. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cartier de colecție nr.9

 

Comentarii(3)

  1. Ce ironică e viaţa, inclusiv cea a literaturii … Mihai Ursachi, cel băgat în închisoare de Securitatea comunistă şi alungat din ţară tot de ea, ajunge să fie “ales ” de unul care a slujit, conform unor acte oficiale , aceeaşi Securitate : http://www.ziaruldeiasi.ro/local/vasile-arhire-lucian-vasiliu-si-vasile-etcu-au-semnat-angajamente-la-securitate~ni5sku.
    Ei, da’ noi s’ fim sănătoşi. Ticăloşii noştri sînt, evident şi mereu, mai buni decît ticăloşii lor.
    Ori poate că e doar o coincidenţă de nume, sau un fals fabricat de Dodon ori Usatîi. Caz în care vă urez lectură plăcută şi resurecţie uşoară.

    1. @Lucian Postu: Nu-i condamn. Nu cunosc presiunile. Și nu știu ce au făcut. Și ce aș fi făcut eu în locul lor. E întrebarea pe care mi-o pun în asemenea situații. Când un regim criminal, prin șantaj sau alte presiuni, își bate joc de oameni, prefer să rămân de partea oamenilor.

  2. @ Gh. Erizanu : 🙂 . După logica asta, nici alde Stalin n-ar trebui condamnaţi, fiindcă nu ştim ce presiuni făcea asupra minţii lor vreo traumă din copilărie. Ori sărmanul Dodon, habar n-avem cum suferă el de pe urma şantajului şi presiunilor lui Plahotniuc. Cînd nişte oameni le-au făcut rău altor oameni, dar n-au minima decenţă de a-şi cere iertare şi de a nu mai ieşi în frunte, ca păduchii, eu prefer să nu rămîn de partea păduchilor. Din motive de igienă socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt