Blog

De ieri, în librăriile Cartier au intrat la preț promoțional (preț indicat pe copertă minus 20 la sută) ultimele apariții Cartier:
1. CriticAtac. Antologie 2010-2011. 38 RON/145 MDL. Tiraj: 800 exemplare.
2. Dicționar de simboluri literare de Michael Ferber. Traducere din engleză de Florin Sicoie. Ediția a II-a. Colecția Cartier Dicționar. 42 RON/160 MDL. Tiraj: 800 exemplare.
3. Kafka instant de Zaza Burciuladze. Traducere și note de Dorin Onofrei. Colecția Biblioteca deschisă. 18 RON/ 64 MDL. Tiraj: 610 exemplare.
4. Sankea de Zahar Prilepin. Traducere din rusă și note de Vladimir Bulat. Colecția Biblioteca deschisă. 32 RON/ 124 MDL. Tiraj: 800 exemplare.
Promoția pentru noutățile Cartier în Librăriile Cartier este valabilă pe parcursul unei luni. Cu 25 de lei economisiți la Prilepin, cu 13 lei la Burciuladze, cu 29 lei la „CriticAtac”, cu 32 de lei la Dicționar ajungi la 99 de lei.
Cărțile arată excelent. Tipografiile noastre s-au învățat a face bigul ca lumea.
Cu acești 99 de lei ai putea să cumperi „Un roman natural” de Gheorghi Gospodinov, unul dintre cei mai citiți scriitori bulgari ai momentului, care va apărea în librării peste o săptămâna. Dacă îl cumperi și pe Gospodinov la promoția primei luni, atunci vei mai rămâne cu 44 de lei. Ei nu-ți vor ajunge pentru „Țesut viu. 10×10” de Em.Galaicu-Păun. Care va apărea în librării peste o săptămână. Dar merită să mai adaugi niște lei. Ca să-l iai la promoție și pe „Țesut viu”. Deoarece peste două săptămâni va trebui să mai pui niște bani pentru a vedea debutul ca romancier al politicianului și diplomatului Oleg Serebrian.
Mă opresc aici. Nu vă stresați. Cu 99 de lei te poți duce și la un chioșc ca să luați 2,53 de nu-știu-ce-carte cu nu-știu-ce-ziar. Cu 99 de lei poți să cumperi 1,26 de sticle de vin bun. Sau 3,30 sticle de vin prost.
Contează ce fel de vin servești. Tac.

Comentarii(12)

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    foarte interesanta optiunea referitor la procurarea vinurilor.dumneavoastra ce vin preferati/va rog cu detalii daca se poate/?

    1. @catalin codru: Nu procur Purcari. E un vin prea scump pentru calitatea lui. Nu procur Cricova. Nu are podgorii. Nu procur Mileștii Mici. Nu știe a face vinuri. Și nici a păstra. Nu procur Rara Neagră de la Carlevana. Sticlele nu au aceeași calitate. Taraboste 2007 este un vin prea greu pentru mine.
      Cel mai bun vin a fost un Merlot din 2005 făcut de Et Cetera.
      Fără mari pretenții, dar perfect echilibrat este Fautor Cabernet 2007. Ca și Merlot-ul lor. Din 2007.
      Chateau Vartelly are un Pinot Noir 2007 foarte bun. Ca și Cabernet-ul lor din 2007. Dar nu-l mai găsiți.
      Echinox a avut niște vinuri foarte bune în 2005.
      Nu-mi spuneți de spălatul butoaielor. De vin de casă. Vinul de casă poate fi bun într-un butoi nou. O singură dată. După tradiția strămoșească cu spălatul cu lanțuguri, cu apă fiebinte nu mai vorbim de vin.
      Iatr despre inima vinului poate vorbim altă dată.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    asta am vrut sa spun si eu desppre vinurile,purcari,cricova,milestii mici.mitul vinurilor /bune/moldovenesti ramane o fila de propaganda sovietica cu moldova ca un strugure pe harta uniunii.nu cred ca onisenco a exagerat cand a interzis importurile,desi la mijloc era alt ceva.la moscova procurarea vinurilor din md e o loterie de bilci,de fiecare data surprize,deloc placute.in august pe cand eram in concediu stateam cu niste prieteni din spania la o terasa cu pretentii. am comandat un purcari,da vinul nu e rau dar pretul a stirnit nedumeriri in randul spaniolilor.

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    În Republica Moldova întîlnesc ades iluzia că verbele : a vrea şi a bea se conjugă la persoana a doua ca “tu vreai”, “tu beai” în locul corectelor şi naturalelor forme: “tu vrei” şi “tu bei”. De unde pasiunea pentru a-ul inutil?
    Dumneavoastră o împărtăşiţi,domnule Erizanu?(cu referinţă la ceea ce am citit, fireşte).
    PS:Rog să-mi iertaţi tonul agresiv. Aşa sunt tinerii .Explozivi.

    1. @Robear: E ca și a spune „Ierizeanu”. Dar sunt bătrân. Și „erizanu”.

  1. Felicitări pentru “recolta” editorială de toamnă!
    Care este mai preţioasă decît orice vin, pe care-l bei, sau îl savurezi, şi totuşi, te duci şi te pişi. Ce rămîne?
    Dar cartea rămîne…mai ales dacă e tipărită, ca la Cartier, pe hîrtie albă, cretată, densă)

    1. @vladimir b.: Merci. De azi cărțile Cartier vor intra cu litere clare, design elegant și pe iBookStore.

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    Domnul Erizanu, remarca mea gramaticală, era ,contrar aparenţelor, adresată chiar dumneavoastră . “Ca să-l IAI la promoție și pe „Țesut viu”” .De aceea m-am scuzat şi v-am întrebat dacă este mecanică sau nu.

    1. @Robear: Ooooo! Cred că sunt cu duiumul. Îmi pun cenușă în cap. Voi încerca să mă uit pe ce scriu. Dar, dacă vine cineva pe capul meu fizic sau telefonic cu o problemă complet diferită de litere, atunci, sincer, nu mai știu pe unde am umblat. Dar mi le asum. Chiar dacă nu am memorie. Indiferent dacă sunt mecanice sau din „e bine să știm…” .

  2. …dacă tot ne atingem de gramatică – adresarea corectă, în scris şi oral, ar fi: “Domnule Erizanu”!
    Normal că nu e corect “iai”, cum să fie?

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    Am scăpat litera Vladimir,pardon. Greşeala însă a picat la ţanc, exact cînd pozam în ispostază de chirurg gramatical.

  3. Bingo, Albert Einstein!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt