Cele mai vândute cărți în iunie, în Librăriile Cartier, au fost:
- Idei și fantasme, de Adrian Ciubotaru. Editura Cartier
- Lumea lui Zaharia, de Nicolae Pojoga și Victor Galușca. Editura Cartier
- Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac. Editura Cartier
- Arta narațiunii romanești, de Maria Șleahtițchi. Editura Cartier
- Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac. Editura Cartier
- Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu. Editura Cartier
- Despărțirea apelor, de Ion Druță. Editura Cartier
- Limpede ca lacrima, de Grigore Vieru. Editura Prut
- Cârtița, de Lola Majeure. Editura Cartier
- Kinderland, de Liliana Corobca. Editura Polirom
Cele mai vândute cărți pentru copii
- Când bunicul era nepot, de Aureliu Busuioc. Editura Cartier
- Puiul de balaur, puiul de zmeu, puiul de om, de Florin Lăzărescu. Ilustrații de Raluca Burcă. Editura Cartier
- Privighetoarea și trandafirul, de Oscar Wilde. Ilustrații de Anca Smărăndache. Traducere nouă din engleză de Lavinia Braniște. Editura Cartier
- Un unicorn în muzeul de oase, de Alina Purcaru. Ilustrații de Mihaela Paraschivu. Editura Cartier
- Șansa lui Bilețel, de Victoria Pătrașcu. Ilustrații de Zelmira Szabo. Editura Cartier
- Războiul pisicilor, de Vasile Ernu. Ilustrații de Veronica Neacșu. Editura Cartier
- Prietenul devotat, de Oscar Wilde. Ilustrații de Anca Smărăndache. Traducere nouă din engleză de Lavinia Braniște. Editura Cartier
- Albinuța, de Grigore Vieru. Desene de Lică Sainciuc. Editura Cartier
- Uriașul egoist, de Oscar Wilde. Ilustrații de Anca Smărăndache. Traducere nouă din engleză de Lavinia Braniște. Editura Cartier
- Scara secretă, de Jill Barklem. Editura Cartier
Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a anunțat câștigătorii. Unicul premiu Cartier i-a reveni lui Emilian Galaicu-Păun pentru poezie.
În luna iulie librăriile Cartier (Librăria din Hol, Librăria din Centru și librăria online) oferă reduceri de 20% pentru toate cărțile de istorie din stoc.
iuliu Ibanescu
Ce inseamna “de istorie”? Aveti cumva şi o listă? Că poate le comand (si platesc) on-line şi de adus, voi ruga o colega de serviciu sa ma ajute.
Gheorghe Erizanu
@iuliu Ibanescu: Cărțile din colecție de istorie ale editurilor Cartier (colecția „Cartier istoric” poate fi comandată și pe shop.cartier.md), Humanitas, Polirom, Trei, Curtea Veche…
iuliu Ibanescu
văzui (citii).
iuliu Ibanescu
Ideea era să definim: “de istorie”.
Ceea ce urmează, sunt doar scame din buric….
Un popor care nu-și cunoaște istoria este condamnat să repete clasa, dar numai dacă rămâne corigent la încă două materii.
Românii au o istorie bogată, plină până la refuz de fapte de vitejie, conducători neînfricați, bătălii spectaculoase, mici trădări, ocupație străină, mari trădări, autosabotaj, Voroneț, comunism și răscoale țărănești. Din păcate, se știu foarte puține despre perioada dacică, cea care a pus bazele existenței noastre milenare.
Există destule izvoare istorice nescrise, precum și unele scrise pe care le poți cumpăra din tonomatele de cărți din gară, despre dacii liberi. Pe toate celelalte izvoare s-au construit între timp microhidrocentrale.
Dacii erau cei mai viteji și mai bine îmbrăcați dintre traci, cu căciulița aia super fashion pe care o purtau cu 2.000 de ani înainte să fie cool, și știau totul despre tot. Mai puțin să scrie și să citească.
Din motive care nu sunt încă evidente – pentru că cineva nu dorește să știm mai multe -, nu se cunoaște aproape nimic despre dacii ocupați, cei care chiar aveau chestii de făcut în perioada aceea. Dacă dacii liberi își petreceau întreaga zi fiind liberi, ceilalți probabil aveau super multe de rezolvat și nu își mai vedeau pileus-ul de treabă.
Au fost sau nu implicați în săparea tunelurilor de sub Bucegi? Au participat la războaiele cu romanii? Au plâns când s-au incendiat viile sau nu, pentru că oricum nu aveau timp să socializeze, ei fiind megaprinși cu proiecte? Nu știm. Adevărul ne este ascuns de forțe oculte, ale căror interese depind direct de ignoranța noastră.
Pe de altă parte, unii istorici postulează că dacii ocupați erau atât de ocupați încât efectiv nu au avut timp să lase urme ale trecerii lor prin istorie. Dar cine îi plătește pe acești istorici să spună asta?