Blog

Cei de la IDIS „Viitorul” au calculat câți bani a ratat Republica Moldova după ce a fost furată de un miliard de euro. „Dacă oportunitățile de finanțare externă rămâneau la nivelul anului 2014, în acest an Republica Moldova trebuia să beneficieze de granturi în valoare de 5,6 miliarde lei. Ratările de oportunități în ultimii patru ani se ridică la 14,7 miliarde lei, bani care trebuiau să meargă pentru modernizarea infrastructurii drumurilor, reparații de spitale, școli, reforme în domeniul justiției etc.”
Granturile din exterior în 2018 sunt de 900 de milioane de lei.
Oazu Nantoi, cu trimitere la niște businessmani apropiați lui zice: „”torta” controlului total asupra statului valorează circa 50 mln. dolari SUA lunar (trecuți pe lângă fisc).” Asta înseamnă 850 de milioane de lei pe lună. Aproape 30 de milioane pe zi. Peste 10 miliarde pe an.
Bugetul pentru programul de editare a cărții naționale a ajuns la 3 milioane lei pe an (ultimii 2-3 ani). Ultimii 20 de ani erau prevăzuți câte 1,2 milioane lei pe an.
Dacă am fi economiștii IDIS-ului, atunci am constata că oportunitățile controlului RM după miliardul furat se ridică la aproape 50 miliarde lei.
RM e o țară bogată, monșer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt