Blog

La Cartier facem pronosticuri pentru meciurile Mondialului. De vreo 4 ediții. Cel mai aproape de rezultat pentru primul meci a fost redactorul Valentin Guțu. El a pronosticat un 0 la 5 pentru Arabia Saudită. Valentin Guțu a mai pronosticat un rezultat. Dar a fost prea departe de adevăr. Era un 11 la zero. Dar, după cum se zice mai nou pe la noi, a fost un pronostic politic. Acei bătuți la zero au fost ca Russkii les. Înalt, plicticos și mult. Al naibii de mult.
Cele mai multe pronosticuri corecte sunt, ca și acum 8 ani, înainte de concediul de maternitate, a Marinei Darii. Care machetează acum excelentul roman al lui Rainald Goetz, Johann Holtrop. O schiță a societății. Romanul va apărea în colecția Biblioteca deschisă. Traducerea din germană e semnată de Victor Scoradeț. Neamțul Goetz, a nu se confunda cu marele absent al naționalei Goetze, este în roman ca naționala germană de acu 10 ani. Viguros, proaspăt, inventiv. Fraze lungi, foarte fragmentate, cu o topică fracturată. Pentru hedoniști.
Pronosticurile de la Editura Cartier: unii mizează pentru o finală Franța – Anglia. Alții (e unul singur) mizează pe o finală Belgia – Croația. Nimeni nu a mizat pe o finală Franța – Croația. Nici Marina.
După Mondialul din Rusia, în Biblioteca deschisă, vor apărea, alături de Goetz: Recreații, de Iurii Andruhovâci; Complexul lui Jonas, de Thomas Glavinic; Internat, de Serhii Jadan.
Cele patru romane sunt ca cele patru naționale din 10 iulie 2018: Goetz, ca naționala Angliei; Glavinic, ca naționala Croației; Jadan, ca belgienii și Andruhovâci, ca francezii. Nu mă întrebați de ce. Știu că Jadan e ca „diavolii roșii”. Dar îmi sunt dragi toți.
 

Comentarii(2)

    • Marina Darii

    • 6 ani în urmă

    Dupa cum ati accentuat ca am cele mai multe pronosticuri si am avut in 2008 inainte de concediu de maternitate, cred ca e timpul sa ies în concediu de maternitate 😀 😀

    1. @Marina: Am muțit. Mult. Tac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt