Blog

1. Absalom, Absalom! De William Faulkner, Editura Polirom, 2004
2. Imprimatur de Monaldi & Sorti, Editura Humanitas, 2004
3. Abaddon exterminatorul de Ernesto Sabato, Editura Humanitas, 2004
4. Alexandru cel Mare de Valerio Massimo Manfredi, Editura Alfa, 2006
5. Suflete zbuciumate de Stefan Zweig, Editura Rao, 2006
6. Imperiul semnelor de Roland Barthes, Editura Cartier, 2007
7. Himere de Romain Gary, Editura Cartier, 2007
8. Arta romanului de Milan Kundera, Humanitas, 2008
9. Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, Editura Humanitas, 2008
10. Binevoitoarele de Jonathan Littel, Editura Rao, 2009

Comentarii(10)

    • opel

    • 12 ani în urmă

    Absalom a lui Faulkner e singura din lista pe care am citit-o si pot spune ca e o carte foarte buna. Chiar mi se pare ciudat sa fie pe locul 1 in topul cartilor nevandute.

    1. @opel: Toate cărțile din listă sunt excelente. Faulkner e în top pe prima poziție din cauză că această carte stă în librăriile Cartier din 2004!

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    ultimamente ma simt fericit…imi pica autori pe care ii devor fulgerator,am senzatia ca nu-i citesc ci stau intr-o sala de cinema si in citeva ore totul mi se deschide.sinteti siguri ca in lista cartilor nevindute n-au nimerit si unele titluri ,,cartier,,autohtone?nu cumva ascundeti statistica)))

    1. @catalin codru: E un top subiectiv. Cu o selecție a cărților bune nevândute. Nu mergem doar pe Cartier. Nu mă gândesc „să ascund” cărțile bune. Vreau să le scot în raftul întâi. Poate cineva își va da seama.

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    sint curios.normal ca orce editura ,vrea ea nu vrea,primeste ,prin posta sau altfel niste manuscrise ori lucrari.care totusi e mecanismul in ,,cartier,, in cea ce priveste examinarea acestora?

    1. @catalin codru: Manuscrisele se distribuie redactorilor Cartier. Pentru lectură. Deciziile de editare le iau membrii comitetului editorial (director, redactor-șef și art director). E foarte simplu. Uneori, în mod deloc democratic și absolut dictatorial, decizia o ia Erizanu.

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    sigur,e o placere sa aud ca exista aceasta optiune dictatoriala!unii redactori insa cred ca-s buni numai de blocari.ce vreu sa spun …daca cineva scrie intr-o manera putin diferita .adica inca nu sint clasici la 46 de ani si nu se plimba printre busturile de pe aleia clasicilor,atunci ei risca sa treaca neobservati si mizeaza pe optiunea dictatoriala ca pe un gran=prix , la o tombola)))

    1. @catalin codru: Nu-i chiar așa. Romanul lui Vakulovski „157 de trepte…” a fost susținut de Emilian Galaicu-Păun. El a venit cu argumentele. Eu eram sceptic după Bong-ul de la Polirom.

    • Victoria

    • 12 ani în urmă

    Pe vremuri,cu vreo 13 ani in urma, Cartea cu Apolodor nu o gaseam nici intr-o librarie, era copiata de profesoara pt toti elevii.

    1. @Victoria: Probabil, au rămas conspectele sau profesorii continuă să o dicteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt