Blog

Pe 9 iulie, într-o zi de marți, vom lansa, la Librăria din Centru, primul roman al lui Doru Ciocanu.

Continuăm seria de romane minunate care apar la Editura Cartier. Va trebui să învățați titlul și să-l rețineți: Auzi cum cântă conestoga. Sunteți vizați. Mulți dintre cei care citiți și acest text. Cu nume concrete. Doru, după lansare, va pleca repede în Canada. Va trebui să-l căutați aidoma personajelor din Fiesta lui Hemingway pe autorul conestogăi printre frunzele de arțar.

Recomand editorilor să citească manuscrisele cap-coadă înainte de apariție. Te poți trezi personaj în cartea pe care o publici. Sau chiar în biografia autorului.

Notă: Doru Ciocanu, până la acest roman al realismului daco-basarabean, a fost scriitor de SF.

Personajul principal în romanul lui Doru Ciocanu e Florin Izvoreanu. Nu e un nume inventat. Florin Izvoreanu există. Locuiește în Chișinău. Este proprietar de restaurant. Restul, de la Nicu Țărnă, rockerul din „Gândul mâței” și până la Igor Guzun, scriitorul, sunteți printre cele 340 de pagini.

Ca să-l recunoașteți pe Doru Ciocanu, aveți portretul lui de acu 8-10 ani (sus) și biografia (jos):

D. Ciocanu s-a născut sub formă de link. Vezi aici și aici. Dar, în procesul convertirii linkului, și-a schimbat forma și a văzut lumina zilei sub formă de copil umanoid. Savanții britanici și șamanii amerindieni susțin că, înainte de a se naște, spiritul își caută părinții. Creatorul îi oferă o listă de cinci cvadrilioane de cupluri din întregul Univers, dintre care spiritul își alege părinții. D. Ciocanu s-a născut la 30 mai 1968 d. Hr. Mama, Maria, este cea mai bună mamă din lume. Tatăl, Aurel, a fost scriitorul Aurel Ciocanu, cel mai bun tată din lume. D. Ciocanu consideră că nu a greșit în alegerea sa.

Pe parcursul vieții, umanoidul D. Ciocanu a desfășurat diverse activități inutile, inclusiv activitatea de a scrie cuvinte. A scris milioane de cuvinte în cadrul diverselor gazete și gazetuțe în urss și în R.Moldova, irosind, fără să-și dea seama, tone de hârtie, și a scris miliarde de cuvinte pe Facebook, cheltuind luni de zile din viețile prietenilor lui de acolo.

A obținut succese în diverse domenii ale vieții, atât în urss, pe care o detestă până în străfundul rărunchilor, cât și în Republica Moldova, pe care o iubește pănă in cosmos, dar o urăște pentru că nu se unește cu România. Viața în Canada, unde a plecat în 2008 (cât opt ărmăți sovietice), o consideră provizorie. Mai devreme sau mai târziu, vă reveni acasă, în România Mare.

A mai editat, înainte de această carte, altele cinci, la editurile Cartier și Urma Ta:

Dicționar Auafed, 1995, după care autorul a lâncezit ani buni.

Dicționar Auafed 2, 2015, care l-a propulsat în înălțimi celeste în circa 20 000 de civilizații din Calea Lactee.

Dicționar Auafed 3, 2016, care a confirmat triumful cărții precedente.

Amintiri de pe Planeta M., 2017, care a deschis noi orizonturi pentru autor și pe Klingon.

Dicționar Auafed 4, 2019, care a obținut premii extra-galactice.

“Auzi cum cântă conestoga?” este o lucrare realizată la solicitarea fratelui dac al autorului, Gheorghe Erizanu. “Lasă fleacurile de dicționare auafede, scrie ceva substanțial”. Dacă această ediție e “ceva substanțial” sau tot un fleac, rămâne de văzut.

Ciclul de Dicționare Auafede va fi continuat, totuși, cât o fi ș-o trăi autorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt