Blog

A fost deschisă la 18 septembrie 2008. Mâine împlinește un an. Pe atunci criza era departe de noi. Nu mai puteam menține politica managerială a Cartierului din ultimii șapte ani: menținerea pe linia de plutire fără investiții în viitor, fără a ieși în evidență, fără dezvoltare.
E cea mai bine plasată – ca vad, ca locație – librărie. Este pe bulevardul Ștefan cel Mare, între străzile Alecsandri și Armenească. Este vizavi de sediul Ministerului de Interne. Printre numeroasele magazine de aur, argint și bănci. Ca puncte de reper mai poate fi numit magazinul de vinuri Cricova și fostul magazin de sport, cunoscut pe timpuri ca SportTovarî.
Pe 18 septembrie am deschis librăria. Cu mobilier. Cu canapele roșii. Pe 19 am fost inundați. De atunci rafturile sunt la un metru depărtare de pereți.
Librăria din Centru găzduiește ședințele clubului CUC și Serile Poetice Cartier.
Pentru atragerea cumpărătorului astă vară am luat o autorizație pentru o masă pe bulevard, la intrarea în librărie. Polițiștii, care își păzesc sediul cu râvnă, s-au apropiat de librarul de la masă și au solicitat autorizația, documentele librarului, alte documente. Dezamăgiți de prezența tuturor documentelor legale solicitate au emis următoarea frază celebră: ”Bine, bine, dacă tu ești librarul, atunci unde e vânzătorul?”
În septembrie și octombrie librăria lucrează șapte zile din șapte. Între 9.00 și 19.00. Fără pauză. Sâmbătă și duminică până la 16.00. Este zonă Wi-Fi. Librarii (unii) vorbesc bine engleza.
Telefon: 21 42 03.
E-mail: librariadincentru@cartier.md
Directorul librăriei: Ala Neamțu. Librari: Cristina Duduță și Nina Mășcăuțanu.
Mascota Librăriei din Centru este scriitorul Emilian Galaicu-Păun. Îmi pare că păunul, sufletul de companie al scriitorului, este alb regal, iar gâsca sau rața e canadiană. Filmările au fost în februarie. Cu siguranță am încurcat ceva în denumirile orătăniilor.
DSC_4237
DSC_4191

Fotografii de Igor Schimbător
Fotografii de Igor Schimbător

Comentarii(6)

  • boieru

  • 15 ani în urmă

  Frumoasa lansare . Felicitari !Buna ideea cu transmiterea in direct. La mai multe si la mai mare !

  1. @Boieru: Mulțumim. Este a doua transmisie în direct a unui eveniment Cartier. După Serile Poetice cu Dumitru Crudu. E adevărat, e prima transmisie în direct pe http://www.cartier.md. Mulțumim partenerilor noștri media de la http://www.privesc.eu

  • Mihaela

  • 15 ani în urmă

  Felicitari Librariei din Centru. Multi ani inainte si cit mai multa carte romaneasca 🙂
  P.S.
  Filiala din Centru e preferata mea, best librarians 😉

  1. @Mihaela: Mulțumim. Pe joi vom aduce notățile de la Humanitas, RAO și încă câteva edituri românești.

  • Tatiana(vecina)

  • 14 ani în urmă

  la libraria din centru,pe langa faptul ca gasesti cartile de care ai nevoie,esti intimpinat cu o amabilitate nemaintalnita!!!!!

  1. @Tatiana: Îmi este plăcut să citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt