Blog

Bunele maniere2
În 2005 la Editura Univers pedagogic apărea cartea „Bunele maniere”. Angela Cara, autorul manuscrisului, a fost anunțată de editorul Iurie Miron, că poate scoate cartea dacă apare și numele lui pe copertă. „Bunele maniere” a apărut cu doi autori. Angela Cara și Iurie Miron.
Bunele maniere1
În 2009 editorul Iurie Miron s-a mutat la Editura Lyceum. Cu „Bunele maniere”. Dar a uitat-o pe autoarea manuscrisului. Iar „Bunele maniere” în 2009 sunt doar ale lui Iurie Miron.
Așa spun bunele maniere.
Poate să mă exprim ca un blogger. Cu i din e.

Comentarii(4)

 1. poate n-avea cerneala pentru numele adevaratului autor..poate obraz..ambele, insa cred recuperabile in cadrul unui proces judiciar…faceti o treaba buna – un catalog al imposturii…

  1. @Vitalie: Editarea de carte, drepturile de autor sunt mai degrabă în zona moralului decât al juridicului. Autorii în viață sunt furați de editor. Iar nepoții scriitorilor canonici fură editorii și numele celor pe care-l poartă. Nu e o regulă. Dar sunt prea multe excepții în literatura română. Vorbesc de România și Republica Moldova.

  • Sergiu Afanasiu

  • 12 ani în urmă

  Gheorghe, tu ca un editor respectabil, de ce vinzi “în toate librăriile bune” cărți plagiate de genul Abecedarului lui Haralambie Moraru, sau Abecedarul Silviei Ursachi?

  1. @Sergiu Afanasiu: Editorul face cărți. Și își asumă responsabilitatea pentru ceea ce face. Editura Cartier nu a scos niciun Abecedar. Nici al lui Haralambie Moraru, nici al Silviei Ursache.
   Să înțeleg că sunt una în trei?
   Librarul vinde cărți. Conform contractelor cu agenții economici. Și conform facturilor. Dacă sunt plagiate, atunci aceste Abecedare ar fi trebuit să nu fie facturate. Deocamdată, ar putea fi în Librăriile Cartier și teza lui Ponta. E urât, dar nu librarul este justițiarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt