Blog

Librăria din Centru a fost mică. Pentru cei peste o sută de oameni prezenți la lansarea „Nekrotitaniumului” de Planeta Moldova. La Chișinău au revenit după 7 ani Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș. Prezenți scriitorii Em. Galaicu-Păun, moderatorul și gazda, autorului volumului „Arme grăitoare”, Constantin Cheianu, autorul volumului „Sex & Perestroika”, Dumitru Crudu, autorul romanului „Măcel în Georgia”, Alexandru Vakulovski, autorul volumului „Pizdeț”, Aurelia Borzin & echipa „Clipa” și alții pe care nu i-am observat. Prezent Roman Iagupov, formația „Zdob și Zdup”. Prezenți alți 80 de tineri pe care i-am văzut  în bănci, în companii IT, în internaționale. Era un public tânăr. Era un public care emana libertate. Și era mult.
Pentru ei, cei tineri, vroiam să le spun că Planeta Moldova a avut un precursor. Doru Ciocanu. Dar atunci nu era internet. Iar când în Basarabia a ajuns internetul au venit și grijile vieții pentru Doru Ciocanu. A emigrat în Canada. A apărut cu o carte la Cartier în 1996 sau 1997. Se numea „Dicționar auafed”. Dar dezlănțuirea a rămas în manuscrise. Care unul Dumnezeu știe dacă mai sunt pe undeva.
Constat cu regret că viața în Republica Moldova e mai dură decât viața pe Planeta Moldova. Citiți saga Serafimei Cozonac. Trăiți în Republica Moldova. După aia vă dați cu părerea. Dacă mai aveți cuvinte.

Comentarii(10)

 1. am fost multi, dar a fost bine.

 2. Am asistat la trei lansări în această săptămînă, dintre care două la librăriile Cartier. De aceea o să menţionez a treia 🙂
  Tare mi-ar place dacă s-ar apuca editura Cartier să traducă pe Lorcencov. Tare-i bun.
  http://blackabbat.livejournal.com/201791.html

  1. @Ionuț: Parcă nu e bine cînd Basarabia e plină de Serafime, babe globale. Accept Planeta Moldova. E un ochi din interior. Larcenkov e ochiul din exterior. E altceva. Dispare ceva ingenuu.
   Mulțumesc pentru prezență. Nici nu știam că Editura Cartier e atât de activă. Vă mai așteptăm joia viitoare la o Seară poetică cu Vasile Romanciuc, pe 25 februarie la o Seară poetică Dan Coman și Claudiu Komartin, pe 3 martie la lansarea cărții „100 de zile” de Stela Popa, pe 5 martie la Noaptea Cărților Deschise, pe 10 martie la expoziția „Cea mai frumoasă carte de la Târgul din Frankfurt”.

 3. Interioritatea/exterioritatea celuilalt depinde numai de raza cercului pe care îl marchezi în jur. Fără îndoială că e altceva. N-am intenţionat să pornesc o discuţie. Felicitări că adunaţi oameni şi vă animaţi librăriile.
  Sunt client fidel.

 4. Blin, da eu n-am știut de lansare 🙁

  1. @The Good Cat: Intră mai des pe http://www.cartier.md și vei fi la curent cu toate lansările, evenimentle de la Cartier. Blin.

 5. initial eram un mare fan al lui Lorchenkov, dar “Vse my tam budem” m-a cam deziluzionat si nu l-am mai citit dupa aia…un fel de balcanism desantat, presarat cu intamplari neverosimile (adica, cum ar veni, vindem exotism, deci anomalii si anormalitate)…

  • boieru

  • 14 ani în urmă

  Se pare ca se nasc niste pui de JUNIMISTI la Chisinau-Cartier.

  1. @Boieru: Încă sunt sub cloșcă. Poate la primăvară.

 6. Boierii, clasa superioara, ponemaiesi, vad lucrurile de sus si de asta nu observa ca banutul din ou inca nu s-a transformat in puiut. Pina la Junimea mai e Hermes iar totul a plecat din Millenium…(Na, ca mi-am bagat nasul in ezoterisme…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt