Blog

Comentarii(6)

    • V.O.

    • 11 ani în urmă

    Informatii foarte utile

    1. @VO: Sper. Mă deranjează un pic împărțirea cărții între editorii de stat și cei privați. Dar… e o informație.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Domnule Erizanu,
    Care este gradul de credibilitate (pe o scală de la zero la o sută) al cifrelor din docomentul de mai sus?
    Fiind extrem de obișnuit cu minciunile interminabile ale comuniștilor și post-decembriștilor din România, respectiv cu gradul ridicat de deprofesionalizare a majorității jurnalișilor din Statele Unite din ultimele două decenii, încep întotdeauna prin a privi critic, exterem de critic, respectiv cinic, extrem de cinic, orice listă, orice clasament, de fapt orice de ține de “fericirea statistică.”
    Expresia memorabilă (“fericirea statistică”) aparține matematicianului german David Hilbert, cel care a adus contribuții covîrșitoare la progresul matematicii și fizicii secolului 20. Fiind deja septuagenar, Hilbert a trebuit să conviețuiască cu naziștii pentru ultimii zece ani ai vieții sale. I-a văzut pe aceștia distrugând (printre altele) floarea intelectualității Germaniei și manevrând propagandistic (foarte eficient) Germania și restul lumii.
    Printre multele metode propagandistice folosite de național-socialiștii germani se numărau și manipularea “convenabilă” a datelor statistice, de unde și sintagma sa faimoasă. Desigur, comuniștii (precum și toți puii, clonele sau sosiile lor) au îmbrățișat cu infinită căldură și oportunism cele de mai sus.

    1. @Nic Arsa: Sunt corecte. Poate cu mici scăpări.
      Bine. Broșurile editate de tipografiile instituțiilor de învățământ nu ajung în librării. Eu nu cred în cartea care nu ajunge în librării. Câteva edituri de stat și tipografii au tipărit cărți cu bani subvenționați de Ministerul Culturii. Care, de asemenea, sunt cărți care n-au ajuns în librării. Mai sunt câteva edituri-căpușă pe lângă diverse proiecte. Aceste cărți, de asemenea, nu ajung în librării. Sunt 10 – 12 edituri care fac cărți. Restul e statistică.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Domunule Erizanu,
    Vă mulțumesc pentru lămuririle prezentate mai sus.
    Scăpările sunt umane, dar “fericirea statistică,” mințirea prin omisiune, umflările balonate (dincole de limita valului) și altele similare sunt inacceptabile..

    1. @Nic Arsa: CNC își face meseria. Intrarea în subiect e tema criticii literare. Absente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt