DEI-ul a fost lansat la Chișinău, la 15 ianuarie 1999. În scuarul Eminescu de lângă Naționalul chișinăuian. Serafim Urecheanu, primarul de atunci, un mare împătimit și colecționar de dicționare, care a procurat pentru bibliotecile municipale mai multe exemplare, a fost prezent la lansare.

Apoi a fost lansarea de la Iași. Unde era și firesc să se întâmple. Majoritatea autorilor erau ieșeni.


Apoi a fost Premiul Asociației Editorilor din România, cu Mircea Martin, președinte și Premiul Flacăra (George Arion, președinte). Au urmat edițiile fără imagini Dicționar enciclopedic, DEI Junior (nume proprii), DEI Junior, nume comune.
În 2003 am procurat DEI de uz școlar, apărut la editurile Lucman și Venus. Dicționarul nu avea an de apariție. Și era o plagiere crasă, prin omitere, a DEI-ului. Chiar dacă avea patru pagini de bibliografie DEI-ul nu figura printre celelalte dicționare.
Au preluat, fără a corecta, erorile noastre. Noi am scăpat noțiunea „luceafăr”. Am tot discutat unde s-o includem, la nume proprii sau la nume comune. Până la urmă am uitat de luceafăr. N-a intrat nici la comune, nici la proprii. Ca și în dicționarul Lucman & Venus. L-am înmormântat pe Bellow în 1999. Care era bine-mersi în 2003. Și plagiatorii noștri l-au înmormântat în 1999. L-am făcut conducătorul unei expediții în Kamceatka pe Bering în 1743. Care era mort deja de doi ani. Plagiatorii ne-au copiat eroarea. Am greșit nepermis în fața reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a. Am îmbătrânit-o cu 10 ani. Am scris că e născută în 1916. Ca și plagiatorii noștri. Regina s-a născut în 1926. Am greșit titlul celei mai cunoscute cărți a lui Cezar Ivănescu La Boad. Exact așa au greșit și plagiatorii noștri. Titlul corect: La Baaad.
Noi am corectat erorile în varianta Dicționarului enciclopedic.
Nu s-a întâmplat nimic cu plagiatorii noștri. A fost un fax în care Lucman se spăla pe mâini. Venus era responsabilă de text. Iar Venus nu era de găsit. Nici cele patru nume de pe coperta plagiatorilor nu sunt sigur că au existat vreo dată.
În 2004 am înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România DEI, DEXI, DEI Junior, DEXI Junior.


N-a contat. În 2007 apărea un DEXI la două edituri. Ca și în cazul Lucman & Venus. Noroc că a venit Imperiul Netului peste noi. Am încercat să facem o variantă online, care s-o controlăm cap-coadă, să facem actualizări anuale. Dar efortul era prea mare. Dicționarele și enciclopediile online au cucerit rapid piața.
Așa a rămas DEI-ul doar istorie. Și ca o amintire a celei mai mari aventuri a Editurii Cartier în 30 de ani.
DEXI este în continuare în vânzare.