Blog

A fost „revoluția twitter”. Brevetată de moldoveni. Tinerii acestui bastard geopolitic, numit Republica Moldova, au demonstrat că ideologia unei țări nu se face cu metode stepaniukiste. Nu poți impune sentimentul de țară cu forța. Unica ideologie statală poate fi libertatea. Ceea ce n-au înțeles ideologii guvernării comuniste din 7 aprilie e că acei tineri au creat o țară. Atunci. Stepaniuk & Ko au urlat 8 ani de zile la Zamolxe, Decebal, Dromihete, Burebista, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, zei și câini. Dar nu s-a trezit nici măcar (scuzați localismul) Nemuriciul, călărețul timpului pierdut, pentru a le face o țară. Așa cum o vedeau ei. Fără libertate. Și cu ideologie.

Fotografie de Ochideșoim
Fotografie de Ochideșoim

Actualii guvernanți administrează acu acel 7 aprilie. Tinerii privesc la animalul politic ca la unul domestic. Care ar putea deveni prieten de companie. Deocamdată.
7 aprilie mai înseamnă și o diminuare a platformei unioniste cu iz pășunist.
Vreau să fiu optimist. Nu mai am timp să fiu pesimist. Sper ca animalele politice să ducă un proiect național până la capăt. Iar proiectele personale să fie un pic mai mici decât cel național.
Am scris toate acestea pentru că un tânăr purtător de cuvânt a făcut un top zece sau douăzeci cu evenimente politice. Dar a uitat de 7 aprilie. Și parcă era Învierea. Și parcă era revoluția twitter. Și parcă el a intrat în administrația publică datorită lui 7 aprilie.
 Astăzi: niciun cuvânt despre FSB.

Comentarii(3)

  1. Mult timp după evenimentele din 1989, din România, s-a vorbit despre “emanaţii revoluţiei”, tare mi-e ca noua nomenclatură să nu uite prea curând că şi ei sunt într-un anume fel — emanaţii “revoluţiei twitter”; deşi tot mai mult încep să mă îndoiesc de valoarea şi temeiurile acestei construcţii: “twitter revolution”! Am motivele mele că devin (sau am devenit deja) mai sceptic…

    1. @Vladimir: Ne-am înțeles. Azi niciun cuvânt despre FSB. Doi) Nu mai este timp pentru scepticism. Dacă rămânem în continuare în mocirla răsăriteană, atunci vor rămâne în ea și copii, și nepoții acualilor conducători. Nu zic ba. Poate lor să le convină. Dar nu le convine copiilor și nepoților lor.

  2. Vezi tu, diferența dintre noi este că tu locuiești într-o mocirlă, eu — în alta! A mea e și mai mare, doar că e ”evropenească”, ar fi zis Cantemir, uitîndu-se spre răsărit…
    Bref: de-abia azi mi-am dat seama de ce rușii îl numesc pe Antioh Cantemir, născut la 1708 (după calendarul nou: 1709, căci era născut în 10 septembrie, iar anul începea pe atunci ca cel religios, adică în 1 septembrie!), primul poet rus! Pentru că se născuse la Constantinopol, din Dimitrie Cantemir și fiica lui Șerban Cantacuzino, ambii părinți fiind niște ”români” get-beget! Concluziile le tragi singur! Asta apropos de: nimic despre FSB (=foarte subțire bodogănire, sic!).
    Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt