Blog

Comentarii(22)

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    11 mii de vizite in ce perioada de timp?

    1. @catalin codru: Lunar.

  1. Gheorghe, eu nu-ti scriu acum nici din Bender, nici din Tiraspol sau Rabnita.
    se pare ca Stefan Voda e trecut la Transnistria:)) sper sa nu fi aparut vama cand ma intorc in Chisinau:))

    1. @vklvsk: Ok. Vedem ce va spune statistica luna viitoare.

  2. da, am ce să spun!
    sunt oraşele cele mai mari ale Moldovei, prin urmare, procentul celor care pot accesa site-ul vostru creşte progresiv…Poate că în Transnistria sunt mai mulţi cititori decît în alte părţi ale Moldovei?! La asta nu v-aţi gîndit niciodată=?

    1. @vladimir b.: M-am simțit prost. Mi-am dat seama că nu e nicio diferență dintre un dâmbovițean care nu prea îl interesează Basarabia și unul de pe malurile Bâcului pe care nu prea îl interesează ce se întâmplă dincolo de Nistru.

    • Liudmila Blajin

    • 13 ani în urmă

    Zic, că nu pot să cred,cel puţin o grămadă de oameni buni din localitatea mea ştiu despre editura Cartier şi despre Gheorghe Erizanu. Nu demult am vizitat site-ul, şi chear m-au interesat 2 cărţi, numai că nu ştiu cînd voi avea ocazia să merg la Chişinău după ele.

    1. @Ludmila Blajin: Sigur. Am învățat în acea localitate. Cum a fost concertul lui Tudor Gheorghe? Sunt copii frumoși și oameni destoinici prin acea localitate. Dar n-am fost de un secol.

  3. Franta pe primul loc din tarile occidentale! nu deschideti vinzare online de carte? (nu I-book, anume carte!) stiu eu, un test, sa vedeti cum merge ;).

    1. @vitalie vovc, @talex: Vom încerca. Dar cred că e mai simplu să procurați azi de pe elefant.ro. Sau alte librării on-line din România. Infrastructura în RM pentru livrare, intermediarul dintre bancă și client or nu sunt or sunt, dar nimeni nu știe, or sunt dar au niște prețuri că nimeni nu vrea să-i știe. Oricum, vom ține cont și vom reacționa promt cu o primă ocazie fericită.

  4. e o sugestie buna la care subscriu!

  5. Pe mine personal mă interesează foarte tare ce se întîmplă dincolo de Nistru…şi nu pentru că – neapărat – şi acolo sunt români (departe de mine acest gînd!), ci pentru că şi acolo se întîmplă lucruri importante, şi poate deveni peste noapte un teren provocator…precum este cel din unele ţări arabe, astăzi. Păstrăm proporţiile, şi concluzionăm: dacă în Transnistria se citeşte carte, şi există interes pentru edituri, înseamnă că nu e totul pierdut!

    1. @vladimir b., @vklvsk, @talex, @ludmila blajin, @vitalie vovc: Evrika! Am aflat ce-i cu Chișinăul urmat de cele patru orașe din Transnistria. Cei care prestează servicii internet din RM au făcut un haos cât ei de mari în sistem, fără sistematizare clară. Și atunci cel din Ștefan Vodă sau din Lipcani apare în statistică drept din Chișinău. Cei de la Tiraspol, probabil, pentru un control ideologic, mai degrabă, decât o evidență statistică, au repartizat după localități. Cam asta ar fi explicația. Poate vreun IT explică mai concis și fără metafore.

  6. Oricum rămîne concentraţia mare de utilizatori în stînga Nistrului, oricum ai face calculele, şi algoritmii IT nu vor face decît să reconfirme această axiomă…

  7. …pe mine mă amuză şi mă îngrijorează numărul covîrşitor de mare monitorizat pentru Rîbniţa! Să vină oare numărul mare din dreapta Nistrului, de la Rezina şi Saharna etc?

    1. @vladimir b.: Ar putea fi. Dar sunt chestii de IT. Sunt varză. Nu mă pot da cu părerea.

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    389 vizite din Rîbniţa fac cam 5% din totalul vizitelor.
    Statisticile sitului meu indică 10% vizitatori din Rîbniţa(cam 670).
    Statistica e aproape infimă. Eu , dacă ar fi să caut “sex” pe google şi primesc link la erizanu.cartier.md(“Sex şi Perestroica”) dau clic, şi automat sunt un vizitator luat la statistică, din rîbniţa pe cartier.
    Prin urmare, primul mod prin care vizitatorii ajung pe cartier, este prin căutări după cuvinte aleatoare.
    Al doilea mod, este faptul că cei din stînga Nistrului operează cu google.md(chiar şi cei din dreapta o fac, eu prefer google.ro). Google.md va da prioritate siturilor .md la căutări întîmplătoare.(aici se poate verifica ipoteza: clic pe rîbniţa->sources(pentru a vedea cum au ajuns pe site vizitatorii) sau keywords(pentru a vedea ce au căutat pe google ca să ajungă la noi)).
    Dacă aţi accesa Chişinăul aţi putea observa(la source) că , să zicem 10% din vizitatori au accesat situl direct(Cu alte cuvinte, au tastatat http://www.cartier.md în browser şi au accesat situl).Aceste 10% sunt cei care ştiu ce vor şi merg direct la ţintă.
    Pentru rîbniţa probabil procentul ar fi mult mai mic, pentru că, precum am mai afirmat ei au nimerit pe site nu direct ci din căutări necorelate pe google.

    1. @Robear: Mulțumim pentru comentariile complete.

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    Sfatul meu: Clic pe Rîbniţa->None->Source.Acelaşi lucru şi cu Chişinăul.
    Vizitatorii de calitate,care sunt interesaţi cu adevărat de site sunt cei care-l accesează direct(care au tastat http://www.cartier.md ,aşadar cei care cunosc brand-ul şi au venit ca să se informeze). Veţi descoperi că în chişinău aveţi cam 10% dintre cei care vin pe de-a dreptul.Restul 90% sunt cei care vin de pe google(au căutat ceva întîmplător şi au ajuns pe cartier).
    Din Rîbniţa aveţi 2% vizitatori direcţi.Cel mult.

    • Robear

    • 13 ani în urmă

    Bălţiul din cîte am înţeles de la prieteni, nu apare în google analytics.Priviţi statisticile de la un site de mobilă autohton:
    Город Входы
    Chisinau 1 745
    Moscow 210
    Tiraspol 45
    Ribnita 44
    (not set) 35
    St Petersburg 2
    …..

    • Liliana

    • 13 ani în urmă

    Gheorghe, sint curioasa, intrarile indica shi IP-urile? Adica, sint numai eu in TM, sau mai este cineva?

    1. @Liliana: Sunt doar cifrele. Probabil, dacă te bagi mai adânc, atunci găsești. Nu știu. N-am făcut niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt