Blog

Aproximativ avem o țară. Aproximativ împlinește în august 20 de ani. Aproximativ avem instituții care guvernează. Aproximativ guvernează. Aproximativ avem democrație. Aproximativ avem cultură. Aproximativ avem un minister care aproximativ administrează cultura.
Aproximativ avem un Premiu Național. Aproximativ avem o Uniune a Scriitorilor. Aproximativ avem un Consiliu al USM. Aproximativ acest consiliu a desemnat scriitorul care va lua aproximativ Premiul Național. Viitorul aproximativ laureat al aproximativului premiu Național are aproximativ operă. Aproximativ avem un sistem aproximativ de valori.
Aproximativ Consiliul USM a discutat 5 candidați: Ion Ciocanu, Vladimir Beșleagă, Em.Galaicu-Păun, Nicolae Dabija, Andrei Strâmbeanu.
Aproximativ a fost înaintat Ion Ciocanu.
Aproximativ Premiul Național e de o sută de mii de lei. Aproximativ. Aproximativul Premiu Național îl succede pe aproximativul Premiu de Stat. Aproximativ nu se știe pe cât timp. E aproximativ de-o singură folosință.
Aproximativ am scris un post aproximativ. Aproximativ pun  punct.

Comentarii(11)

  1. aproximativ 20 ani suna cel mai adevarat… 🙂

  2. Din păcate, cei 20 de ani nu sunt aproximativi! Sunt două decenii în care noi am îmbărtîntit, şi ne-am maturizat; iar aceste lucruri nu sunt nicidecu aproximative…
    Iar în privinţa candidaţilor aş fi mers cu ambele mîini pentru Vladimir Beşleagă, tizul meu)

    1. @vladimir b.: Aproximativ ne-am irosit tinerețea. Dar asta o fac toți. Și atunci, cu exactitate, echivalentul e „am îmbătrânit”. Cu siguranță, Beșleagă era candidatul care salva și USM, și Premiul Național. Probabil, eu nu înțeleg ce înseamnă un premiu.

  3. N.B. Nu-mi displace deloc acest calambur: “îmbărtîntit”:-) Poate că mai repede aşa?!

    • nedumeritu

    • 13 ani în urmă

    lista asta de cadidati de baga intr-o scarba mai adanca decat cei 20 de ani! Iarasi Strambeanu iese la suprafata? pentru ce opera? opera bahica? Iarasi Dabija-pagiatorul? si Ion Ciocanu e depasit de toate trenurile… cred ca merita doar Besleaga. Si Paun, daca ar fi mai batran…

    1. @nedumeritu: Em.Galaicu-Păun, după ce va lua un premiu important, nu se mai urcă cu mine în mașină. I s-a jeluit lui Busuioc că Erizanu conduce ca un dement. Sau, mă rog, așa ceva. Și se teme să nu repetăm soarta lui Camus și Gallimard. Atât că eu nu am nicio șansă să fiu Gallimard.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    strambeanu e bun pentru premiul,,scandal-barfe,,maestru incontestabil.

  4. @Gheorghe, nici nu e nevoie să fii Gaston Gallimard, tu trebuie să rămîi cel ce eşti! Şi să pui CARTIER în poziţia pe care alţii să o ia ca model. Editorial, desigur…

    1. @vladimir b.: Editorial e riscant. E mai simplu să găsești un copac, un Citroen și o curbă.

    • Mircea

    • 13 ani în urmă

    Într-o tara aproximativa e mai usor sa fii aproximatif. Pare firesc. Numai ca aproximatif rimeaza cu incompetenta, incapacitate, deficienta, rea vointa si mai nu stiu ce. Dar e interesant ca multi dintre concetatenii nostri nimerind prin alte parti îsi schimba deprinderile. Daca nu furi îtr-o tara unde toti fura pari prost, dar daca furi într-o tara unde legea e lege, în cel mai bun caz, esti expulzat. Am o întrebare. A fost condamnat vre-un demnitar din RM în acesti aproximatif 20 de ani?

    1. @Mircea: Nu. N-a fost condamnat. Întrebarea e retorică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt