Blog

Mâine se deschide Salonul de Carte pentru Copii. La deschidere va vorbi președintele și alte oficialități care pot vorbi despre orice. Vor fi copii în cămăși albe. Fără cravate pionierești. Vom auzi cât e de importantă cartea pentru copii. Va fi fanfară. Va fi și acad. Mihai Cimpoi. Prut Internațional va face cartea-surpriză. Copiii vor veni în coloane câte doi, câte doi și vor trece repede prin fața standurilor editurilor autohtone. Cei care vor rămâne în urmă vor fi mustrați de profesori severi. Vor ieși cu câte o carte-surpriză. Vor întreba dacă sunt semne de carte gratuite la standuri. Dacă sunt cărți de un leu. Vor lua semnele de carte. Dacă vor fi gratuite. Nu vor lua cărți. Deoarece demult nu mai sunt cărți de un leu. Dar vor ieși fericiți. „Am scăpat și de asta.” După aia vor ocoli un an, până la următorul Salon, toate rafturile cu cărți. Și toate cărțile care nu au un profesor sever în spate.
Salonul va fi deschis până sâmbătă. Sunt așteptați părinți & copii. Fără fanfară. Doar cărțile vă așteaptă. Tăcute. Și îmbătrânite pe rafturi.

Comentarii(4)

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  Nu mi-asi trimite copilul la salonul de carte pentru copii. Care este organizat de adulti. Pentru adulti. Daca e sa fim realisti. Si sinceri. Pentru adultii care sint responsabili de educatia unor copii.
  Un copil ajunge sa vrea sa citeasca o carte din varii motive. Dar nicidecum doar pentru ca e “pe gratis” sau ” un leu”. Sau pentru ca asa ii indeamna presedintele. Tarii. Uniunii scriitoriilor. Colhozului /Sovhozului. ONU. S.a.m.d. Unii presedinti chiar merita interdictia de a vorbi despre carti. Indiferent de faptul cit de multe-putine au citit.

  1. @Dandy: Am confirmarea. La deschidere a cântat fanfara. A fost președintele. Sunt cărți foarte bune la standul Polirom. De cele vechi, îmbătrânite pe rafturi. Care demult nu mai sunt în librării. Sunt la prețuri derizorii. Mă duc azi să le cumpăr.

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  Cartile bune sint ca si un vin bun. Nu imbatrinesc. “Adauga” in valoare. Care, spre deosebire de vinuri, nu se masoara in preturi.

  1. @Dandy: Cărțile îmbătrânesc pe rafturile librăriilor. O carte de doi ani în librării e bătrână deja. Cresc în valoare în bibliotecile personale. E altă măsurătoare. Prețul, de asemenea, poate crește exponențial în bibliotecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt