Blog

„Sunteți niște pierdanți!” i-a spus prietenului meu scriitor de la Editura Cartier prietenul său scriitor de la o altă editură din chău. „Sunteți editură românească, scoateți cărți elitiste, faceți cozi la manuscrise, faceți seri poetice. Dar aici vă ocolesc premiile, pierdeți concursurile de editare a manualelor, cititorii vă ocolesc, bibliotecarii se duc la concurență. Ei sunt mai simpli.”
„Mai nou v-ați implicat și în acest Festival. „Zilele literaturii române la Chișinău”. De ce vă trebuie atâta bătaie de cap, care nu aduce bani?” i-ar spune prietenului meu scriitor prietenul lui scriitor.
Deoarece este confortabil. Este confortabil să faci ceea ce-ți place. Este confortabil să iubești cartea. Este confortabil să ai un propriu sistem de valori. Este confortabil să nu depinzi de cumetrii și relațiile de cumetrism din acest spațiu civilizaționist. Este confortabil să nu tragi țepe. Este confortabil să câștige și alții cu tine. Este confortabil să iubești.
Atunci îngerii se adună în jurul tău. Și devin povestașii nopților. Iar dimineața te trezești cu vise frumoase.
N-am mai visat de un secol. Chiar dacă îngerii ăștia mă bat la cap cu povestioarele lor în fiecare noapte. Sunt prea guralivi.

Comentarii(5)

  • cititordepoezie

  • 14 ani în urmă

  pe cat de confortabil pentru cei – distinsi- care au puterea sa faca asta, pe atat de ne-confortabil pentru cei care nu. atat.
  succes la festival. va fi un mare eveniment.

  1. @cititordepoezie: Sper să fie un mare eveniment. Constat cu mâhnire și încep să fiu un pic iritat de difuzarea Polirom-ului, de unde sunt majoritatea scriitorilor de la festival, că ne-au trimis cărțile cu un rabat imposibil de vândut la un preț rezonabil în RM. Nu mă întrebați de azi înainte de ce cărțile românești sunt atât de scumpe în librăriile din Chișinău. Este prețul pe care-l plătim rabatului îngust al șefului de difuzare Polirom.

  • Prietenul prietenului tău scriitor

  • 14 ani în urmă

  Vreau şi eu să fiu pierdantă în “halul” ăsta.
  Viaţa literară de la Chişinău îşi mută centrul gravitaţional în jurul editurii “Cartier”. Ideea cu “cititorii vă ocolesc” n-are temei. Pur şi simplu. Cu argumentele vin alta dată.

  1. @prietenul prietenului tău scriitor: Sunt în așteptarea argumentelor.

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Catre
  Prietenul prietenului tau scriitor
  Iubite domn!
  Cand va fi sa vii cu argumetele despre care faci vorbire mai sus, tine cont si de parerea mea prea umilita : in jurul Editurii “Cartier”(doamne , ce inspirat nume!)va gravita cat de curand, daca nu cumva chiar si graviteaza, LITERATURA ROMANA, devenind una din axele sale gravitationale vitale!!
  I-auzi matale ce zicere se face pe adresa “perdantilor”:”N-am mai visat de un secol”!! Eu sunt decis, m-a decis Basarabia culturala romaneasca, sa visez impreuna cu ea. De aici din Romania,din Ardeal-Banat de unde ma aflu.Cred ca a venit ceasul cel bun. Poate nu esti de acord?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt