Blog

Dumnezeu există. Dar nu locuiește la Kremlin. Și nici nu înnoptează în Republica Moldova.

Sinodul Mitropoliei Moldovei a venit marți, 19 mai 2020, cu două adresări conducerii RM. Prima era o adresare obișnuită pentru vremurile de azi, care ar fi putut trece neobservată de ochii presei.

A doua adresare va rămâne în istorie. Am făcut o pauză. Credeam că e un fake news. Dar e o scrisoare adevărată. Înaltele fețe bisericești:

 1. protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G.
 2. Bill Gates este principalul vinovat pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță.
 3. tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă.

Această adresare are trei explicații:

 1. Mitropolia Moldovei se vrea un paratrăsnet de la atacurile asupra lui Dodon („kuliokul„ cu cei 750 de mii de euro și toată noua zarvă politică dintre „diasporă” și „noii pahani”). „Nu e iubire mai mare decât să-și pună cineva sufletul pentru aproapele său.” (Ioan 15,13).
 2. Este ceea ce gândesc. Fake news-ul pe care îl utilizează ca argument nu e fake news. Așa cred ei. „Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu?” (Romani 8:33,35)
 3. Fie au greșit altarul. „Ci oamenii aceștia sunt niște apostoli mincinoși, lucrători înșelători care se prefac în apostoli ai lui Hristos. Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.” (2 Corinteni 11:13-14)

Nu vreau să cred că există și a patra explicație. Parcă Dumnezeu e mereu tăcut pe pământ.

Comentarii(5)

  • Mircea

  • 4 ani în urmă

  Multumesc Gheorghe pentru text si informatia despre adresarea SMM. Mi se pare groaznic. Sa fi citit din alta sursa nici nu credeam ca ar fi posibil asa ceva. Ori e îndeplinirea unei comenzi ideologice, ori au mintile îndoctrinate de un sectarism primitiv. Ori si una si alta. E întuneric în MM.😢

  1. @Mircea: Eu două zile nu am vrut să cred că e posibil. Poate au greșit ziariștii, poate a fost o scurgere. Nu. E adevărat. Cele mai înalte fețe bisericești ale RM au semnat sub aceste fake news-uri ale propagandei Kremlin.

  • iuliu Ibanescu

  • 4 ani în urmă

  Ar mai fi o explicaţie. În anul de graţie ’93, în căminul T9 Iaşi au fost cazaţi nişte tineri din Rep. Moldova, veniţi să studieze religia, adică să devină pochi (nu erau stilişti). Întâmplător, m-am împrietenit cu unul din ei, Oleg, dintr-o familie modestă de lângă Soroca. Care era bătaia de joc a celorlalţi. L-am întrebat cum de tolerează. Iar răspunsul său a fost chiar simplu: Nişte kajebişti.
  În altă ordine de idei, ceea ce relataţi dumneavoastră e o nimica toată. În Românica, şmecherul ală de la Constanţa, Tomitanul, după deturnarea fondurilor europene, s-a gândit el că ar fi bine să mai facă Paştele, săptămâna viitoare. Minţi luminate cu lanterna….

  • iuliu Ibanescu

  • 4 ani în urmă

  PS> Am înţeles că acel comunicat a fost tehnoredactat utilizând MS Word, care e o creaţie satanică a reptilienilor conduşi de Bill GaTES….

  1. @Iulia Ibanescu: Așa e. Ca și citatele din Biblie, care se dau cu cifre arabe, cifrele necredincioșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt