Blog

Un om de cultură este bun doar mort. În viață prezintă interes doar pentru doi-trei romantici, care și ei se cred oameni de cultură. Oamenii politici își aduc aminte de oamenii de cultură când ultimii sunt înmormântați. Un om de cultură, care este înmormântat la cimitirul de pe strada Armenească, va fi onorat pe ultimul drum de o cohortă impunătoare de oameni politici. Din tot spectrul politic. Îngerii fac un curcubeu de doctrine politice.
În timpul vieții bietul om de cultură abia dacă era salutat. Mite citit. La înmormântare vin toți. Vin televiziunile. Îi vor arăta la tv-urile noastre. La acțiunile culturale oamenii politici, televiziunile apolitice sau politice nu vin. Oamenii de cultură sunt încă vii. Nu prezintă interes. Nu putem face show. Politicul și show-ul îl punem în capul mesei. Cotidian. Cultura abia dacă ajunge să ciugulească și ea niște fărămituri de la masa lor.
Despre acțiunile culturale cu iz de mormânt vom reveni.

Comentarii(7)

 1. D. Erizanu, chiar şi din această regulă sunt excepţii. Îl consider om de cultură pe dl. Botgros. Am impresia că el este excepţie a regulii.

  1. @eugen: Nu mă gândeam la Botgros. Era vorba de înmormântarea lui Andrei Vartic. Aceste morți ne arată și timpul nostru.

 2. D. Erizanu eu mă gândeam la Vieru şi la Sulac. Dacă am putea schimba noi timpul…

  1. Noi nu schimbăm timpul, dar putem încerca să-l trăim demn. Atât cât este.

 3. mare adevar.pana la urma e vorba de niste constiinte, care, daca s/au mutat din-co-lo si nu mai sunt periculoase, de ce sa nu facem nitica parada?:). cum zicea eminescu? of, neamu’ nevoii!…

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Hai să gândim și în oglindă, adecă anti-simetric (cum este natura în realitate) și anti-meta-fizic (precum a zis Nichita Hristea Stănescu).
  Ce-ar fi dacă toți, dar absolut toți, politicienii (di pi ambele maluri ale Prutului) ar muri deodat și oamenii de cultură (de pe ambele maluri ale sus-numitului râu, lung, separator și sinuos) le-ar organiza o înmormantare istorică, colectivă și pe cinste și i-ar înmormânta (pră tăți), printr-o parcare definitivă și irevocabilă, pe Insula Șerpilor?

  1. @Nic Arsa: S-ar termina petrolul pe Insula Șerpilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt