Noi ajungem mai greu la Gaudeamus decât colegii noștri. Facem export. Prin companii de transport. Durează, de obicei, 3-4 zile. Plătim în vama, în avans, TVA-ul de 5%. Pentru cartea care încă nu a intrat în librării. Prima livrare în librăriile din România e mai mică decât a colegilor noștri. Noi intrăm cu până la 200 de exemplare. Orice editor român cu viză în România ajunge cu 600 de exemplare per titlu în librării. Noi încercăm să diminuăm și să micșorăm costurile retururilor, care dau peste orice editor într-o jumătate de an sau un an. Și atunci suntem nevoiți să facem reimport al propriei cărți.
Oricum, ajungem cu noutățile noastre și la acest Gaudeamus.
Avem ficțiune, nonficțiune și poezie proaspătă.
Poate cele mai actuale titluri sunt Cum să câștigi un război informațional. Propagandistul care l-a păcălit pe Hitler de Peter Pomerantsev, în traducerea Ioanei Rotaru, și Istoria Gărzii de Fier. Un fascism românesc, de Traian Sandu, în traducerea Simonei Modreanu.
În colecția Rotonda, vă propunem cărți noi de proză: Am strigat în vis, de Dan Ciupureanu, Nickel, de Cristina Hermeziu, Auzi cum cântă conestoga? Un roman incorect politic, de Doru Ciocanu, Marea petrecere, de Petre Barbu, Măștile timpului, de Adrian Marcu.
Pentru fanii de poezie la zi, recomandăm Regatul disfuncției de Sorina Rîndașu, Un râs ca un zgomot de sticle sparte de Cristina Drăghici, Nu doare când dormi de Alina Țârcoman-Ochea (debut), politici de confidențialitate de Sorin DespoT, în zori ca după un sfârșit de lume de Emanuel Guralivu și Nord de Dan Sociu.
Dacă vă e poftă de escapade, vă propunem jurnalul de călătorie Lucrări de mentenanță pe drumul mătăsii, de Sorin Hadârcă.
În Cartier de Colecție, au apărut: Alice în țara minunilor și Alice în țara oglinzilor într-o traducere nouă de Dan Sociu, aici viața se bea și moartea se uită de Ioan Es Pop, îmi provoc poezia eșecul și mortea de Angela Marinescu, Celălalt fel de a privi lumea, de Octavian Soviany, polen căzut pe nicio fericire de Ion Caraion, poetic relațional de Răzvan Țupa, Numele tău de Grigore Vieru (reeditare), Dați totul la o parte ca să văd de Eugen Cioclea (reeditare).
În Cartier istoric, vă mai recomandăm Doctrinele muncii și politica profesiunilor. Sindicalism, corporatism și cooperație în România interbelică, de Victor Rizescu.
În colecția pentru copii Codobelc, vă puteți delecta cu Fratele fratelui rătăcitor, de Radu Vancu, ilustrații de Cristina Dan, Goldie pleacă în vacanță, de Cristian Fulaș, ilustrații de Keszeg Agnes, Descântece de bune maniere, de Ionela Hadârcă, câștigătoarea premiului Cărturino, ilustrată de Veronica Neacșu.
Ne vedem la Gaudeamus, la standul nr. 70, B2, Romexpo.
Mai multe detalii găsiți pe https://cartier.ro/ sau https://cartier.md/.