O nouă ediție a romanului Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac, care a obținut recent Premiul Observator cultural și Premiul Observator Lyceum, parodii de Petru Cărare cu șarje de Glebus Sainciuc, o carte pentru copii a poetului Robert Șerban și o carte de poeme de Valeriu Loghin, după douăzeci de ani de tăcere. Două debuturi editoriale: Emanuela Iurkin cu romanul Câinele de bronz și cartea de poeme a lui Valentin Dulce (stabilit la New York) Cioburi de oglindă.
Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin (Rotonda, roman). Broșată, 96 pag. Preț: 18RON/ 68 MDL.
„Am citit cu bucurie fiecare frază – impecabil formulată – din romanul Emanuelei Iurkin. Ceea ce reușește ea să facă în acest text e visul oricărui autenticist: suprapunerea maximă dintre discurs și trăire. Acțiunea se desfășoară, de fapt, în mintea/sensibilitatea/fluxul experiențial al unui eu narativ vulnerabil și lucid – perfect transparent sieși, în cele mai intime resorturi, fapt ce-l face, tocmai, neîncrezător în ceea ce simte – care e un loc al deschiderii pline de dragoste spre alte două personaje centrale, ambele masculine. Unul e tatăl absent, făcut prezent prin adresare – adresare ce ia forma romanului însuși, – iar celălalt e iubitul care, devenit absent, își face simțită urma în însăși vocea și sensibilitatea povestitoarei. Prin atenția egală la peisajul interior și la detaliile afective ale șirului de situații descrise, vocea, fără a înceta să fie singulară, reușește să-i ofere cititorului două posibilități: a empatiza cu ea și a-i permite să te consoleze.” (Alexandru Cosmescu)
Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac (Cartier popular). Ediția a V-a. Broșată, 124 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL.
„Apariție editorială excepțională, „Vara în care mama a avut ochii verzi” era greu de bănuit în „Fabulele” publicate anterior de Tatiana Țîbuleac și destinate unei lecturi rapide și nepretențioase de blog. Cartea, pe cât de virulentă și agresivă la început, pe atât de pătrunsă este, pe parcurs, de o caldă umanitate și de un suflu crescendo de poeticitate și tandrețe recuperatorie, situându-se printre cele mai bune romane din Basarabia postsovietică, alături de „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc și „Iepurii nu mor” de Savatie Baștovoi.” (Andrei Țurcanu)
Parodii, de Petru Cărare. Șarje de Glebus Sainciuc (Cartier popular). Ediția a IV-a. Broșată, 364pag. Preț: 34 RON/ 149 MDL.
„Zâmbetul lui Petru Cărare – o sălbăticiune frumoasă ce sare necontenit din lacrimă în lacrimă ca să nu se înece… Zâmbetul lui topește gheața.” (Grigore Vieru)
Cioburi de sticlă, de Valentin Dulce. Ediția a IV-a. Broșată, 154pag. Preț: 22RON/ 97 MDL.
„Dorul de colind, după mine, e o oglindă a unei evadări din Maturitate în Copilărie, e o SPOVADĂ a unui suflet durut, înstrăinat și ostenit de dorul colindelor de altădată.” (Vladimir Afanasiev)
Studii caligrafice primare și alte mimoze, de Valeriu Loghin (Rotonda, poeme). Broșată, 512 pag. Preț: 51RON/ 234 MDL.
„După 20 de ani de absența de pe piața literară, Valeriu Loghin vine cu acest imens volum de poeme. E darea de seamă în fața colegilor optzeciști pentru liniștea de aproape un sfert de veac și o completare cu un nume omis din antologiile Portret de grup și Portret de grup. După 20 de ani.” (Gheorghe Erizanu)
Cele patru aripi ale bunicii, de Robert Șerban. Ilustrații de Oana Ispir (Cartier codobelc). Legată, 20 pag. Preț: 28 RON/ 88 MDL.
„Nu există nu pot! Nici aici, pe Pământ, dar nici pe planeta Arret. Iar în povestea fraților Anirc și Rodut despre voință este vorba, despre spirit de echipă, despre lucrurile înălțătoare (da!da!) pe care trebuie să le propui, indiferent de vârsta pe care o ai și de greutatea corpului, chiar. Totul e posibil!” (Robert Șerban)
Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
Ebookurile pot fi procurate și pe iBooks.