Blog

Pe 9 mai în Chișinău toți sunt plecați pe front. Și lupta devine tot mai crâncenă pe an ce trece. Pierderile sunt mari. Pierdem decența. Bunul-simț. Compasiunea. Valorile umane. Luptăm până la pierderea minților.
Sigur, Mihaela Strâmbeanu, actriță a Naționalului, e liberă să facă ce vrea cu talentul ei în afara programului repertorial.
Interpreții Geta Burlacu & Zdubii sunt liberi să aleagă scenele de concert. Sirienii pot veni în Republica Moldova ca refugiați de război (nu te oripila: nu suntem un stat rasist). Ororile armatei germane în URSS nu trebuie uitate. Deportarea evreilor și țiganilor în Transnistria nu trebuie uitată. Violurile și masacrul soldaților sovietici în Prusia și în celelalte teritorii germane nu trebuie uitate. Violurile soldaților americani și englezi în Franța nu trebuie uitate. Masacrul prizonierilor italieni în lagărele iugoslave de la Adriatica nu trebuie uitate. Lista e lungă.
Ziua Victoriei din 1945 a făcut Europa unită de azi. Cu decență, compasiune, bun-simț și cu minte.
Al Doilea Război Mondial s-a încheiat cu 73 de ani în urmă. Doar Chișinăul mai luptă. Pierderile de pe front sunt foarte mari.
P.S.: Am aflat. Oficial, după agenția de stat Moldpresa, în Republica Moldova avem 871 de veterani ai Armatei Roșii.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt