Blog

Mama lui Bogdan Crețu a cumpărat antologia lui Nichita Stănescu Ordinea cuvintelor de Alexandru Condeescu în două exemplare. Pentru ambii frați. În adolescență. Așa cum un părinte cumpără aceleași rânduri de straie în două exemplare pentru cei doi gemeni. Fiecare cu sacoul lui identic cu celălalt sacou, cu ghetele lui identice cu celelalte ghete, cu puloverul lui identic cu celălalt pulover. Fiecare cu Nichita lui. Identic cu celălalt Nichita. Și diferit de celălalt Nichita.

Bogdan Crețu l-a purtat 30 de ani pe Stănescu al lui. Între timp a apărut colecția Biografii romanțate la Editura Polirom. Pentru Nichita. Poetul ca și soldatul, de Bogdan Crețu.

Mama lui Bogdan n-a fost atât de categorică ca sfatul lui Nichita Stănescu pentru Al Patrulea Poet Tânăr, care este Matei Vișniec, chiar dacă Bogdan Crețu nu-l numește:

„Scrie teatru, bătrâne! Să nu renunți! În poezie e greu, sunt eu. Voi nu puteți să urcați mai sus decât mine. N-aveți cum. Dar în teatru poți ajunge departe de tot. În teatru ești singur.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt