Blog

Moldova 1 nu este o companie de televiziune. Există Moldova reală. Cea pe care o percepem fiecare dintre noi. Cu ochii, cu inima, cu capul. Și există Moldova virtuală. Cea de pe butoanele telecomenzilor. Ea poate să-și zică Moldova 1, Pro TV, TV7, NIT, EU TV. În Moldova mea Aureliu Busuioc este un mare poet. Pentru ”Bătrânul poet”, pentru ”Nero”, pentru ”Am vrut s-o fur pe Mona Lisa”. Aseară le-am auzit. Am chemat televiziunile pentru a-l înregistra pe Busuioc. După înțelegeri prealabile cu Moldova 1, cei de acolo n-au venit, iar apelurile telefonice le întrerupeau. Pro TV nu are nevoie de poeți vii. Ca și celelalte. Se vor duce să filmeze înmormântările Poetului. Ca să-i filmeze pe politcieni. Nu pentru a-l onora pe poet. Sper din toată inima ca ironicul Busuioc să trăiască pe acest pământ mai mult decât televiziunile Moldova 1. Ambasadorul Cehiei a fost prezent la Seara Poetică Aureliu Busuioc. A recunoscut că a ales să fie ambasador în Republica Moldova, declinând o altă ofertă pentru o țară din Europa Occidentală, după ce a citit în cehă romanul lui Busuioc ”Pactizând cu diavolul”. Mulțumesc Cehiei. Am înțeles. Moldova nu poate fi Moldova 1, Moldova 2, Moldova 3. Ea poate fi doar Moldova. Sau nu poate fi deloc.

Comentarii(9)

 1. D. Erizanu, da Dvs nu aţi făcut video?

  1. @Eugen: Am făcut. Vom căuta o modalitate de plasare. Ideile inteligente nu le aruncăm la coș.

 2. bravo! Moldova… “Land of Choice”

  1. @Tuvas: Bănuiesc că e de bine. Am încercat să iau două cuvinte de engleză de la un membru al familiei. Deoarece aveam un accent puternic de aborigen am fost lovit cu umbrela englezească în cap. Știu numai ”yes” și ”ok”. Cu accent. Sau ai scris în germană?

  • Anagnostes

  • 15 ani în urmă

  Ambasadorul Petr Kypr nu s-a oprit la Neruda şi Haşek. L-a citit şi pe Busuioc. Aşa cum îi va fi citit pe Bjørnson şi Hamsun cînd a fost ambasador în Norvegia şi pe Žižek cînd era în Slovenia. Todercan cred că l-a citit numai pe voronin şi, eventual, pe cruceniuc. Hodorogea s-ar putea să fi citit şi o poezie-două de Vieru. Între 18 şi 20 ianuarie 2009.

  1. @Anagnostes: Sunteți mai rău ca numele ăsta lung și grecesc. La Moscova, fiind student, Todercan a fost un tip bun. Dar oamenii se văd cine sunt doar atunci când sunt puși în anumite situații. E foarte bun în acest sens bielorusul Vasili Bîkov. După mine, un prozator de excepție. Hodorogea face mai mult decât poate. Am tot respectul. Este o Doamnă.

 3. @GE:
  in germana voi scri la timpul si la postul potrivit

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Frumos eseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt