Îmi place miercuri. Când era joi. Luni, aici, nu se întâmplă nimic. Aceleași griji, aceleași nevoi. Aceași uimire înmărmurită a nimicului. Atât doar că o încep de la un capăt. În Africa antilopele sar de colo-colo. În Rusia prețul la petrol iar scade. Iar vine criza. În Honduras (sunt gelos pe acestă denumire) au dat jos un președinte. Care vroia sa mai guverneze vreo patru ani. Vroia omul să modifice constituția. Ca în toate hondurasele care se cred țări. Și stabile. Europenii liniștiți încep să se scurgă prin Chișinău în diverse comisii, delegații. Avem o țară. De luni. Fără antilope. Fără petrol. Fără Honduras. Cu câțiva europeni. Liniștiți.
Relații post
Goldie vine la Gaudeamus
Goldie, pe numele ei din acte Jacqueline de Parmen Auriu, s-a născut în 27 martie 2016 într-o canisă din Ghermănești, Snagov. Numele ei secundare sunt Păpu sau Ăsta. Nu-i place […]
Puterea obișnuinței: Hrîhori Skovoroda și Mîhailo Koțiubînskîi
Eugen Lungu este editorul nr.1 din Republica Moldova. Și este printre cei mai buni editori români. Când sunt într-un impas editorial, atunci apelez la Eugen Lungu. Și are soluția cea […]
Salonul de Carte pentru Copii. Cele mai vândute cărți, 14-17 noiembrie 2024
Cele mai vândute cărți ale Editurii Cartier la Salonul de Carte pentru Copii și Tineret au fost: Bonus: e o recomandare. Citiți excelenta prefață a Simonei Popescu la Opera poetică […]
eBook Cartier. Top vânzări noiembrie 2024
Cele mai vândute cărți digitale Cartier ale lunii octombrie, pe iBooks, au fost: 1.Maestrul și Margarita, de Mihail bulgakov 2. Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde 3. Divina comedie, […]
Lukașenka și televiziunile noastre
„Doamne ferește să fie aleasă o femeie în funcția de președinte!”, a declarat recent Lukașenka. În Bielorusia. Prezentatorii noștri de televiziune, seară de seară, de ani buni, invită adevărații bărbați […]
Noutăți Cartier noiembrie 2024 (II)
Politici de confidențialitate, de Sorin Despot (Rotonda, Poezie). Broșată, 76 pag. Preț: 29 RON/119 MDL „Există, în atît de așteptatul nou volum al Sorinei Rîndașu, Regatul disfuncției, o privire „Ce-mi […]
Vladimir
Ziua de luni vara, altcumva decat aceeasi – in zilele lungi de iarna! Atat as adaoga.
Gheorghe Erizanu
@Vladimir: Iarna zilele-s scurte. Și te gândești la viitor. În lungile nopți de iarnă. Și viitorul îi tare bleg în scurtele nopți de vară.
Igor
Prin clasa a 7-a, la ora de geografie am articulat Ganduras, inloc de Honduras. Un cuvint care mi-a atras porecla pe o perioada scurta, dupa care a devenit injuratura in cercul de prieteni. “Bai, gandurasule!”, spuneam, si toti vlajganii izbucneau intr-un ris tractorist. Tot luni.
Gheorghe Erizanu
@Igor: Honduras cu palmieri. Frumoasă țară. Și Rusia-i foarte departe de ea.
io
Imi plac scriitorii. Care citesc. Si care au nu doar idei, ci chiar ginduri. Pe care le-nsira fara prea multe ifose pe (sau uneori totusi in?) blog. Imi plac scriitorii cu blog. Sinteti atit de putini. Si unii chiar extraordinari. Indiferent de ziua saptaminii.
Gheorghe Erizanu
@Io: N-am mai avut parte de o asemenea declarație de dragoste de când m-am căsătorit. Și sunt peste 20 de ani. Mulțumim dacă e adevărată. Dacă o fi fiind ironică, oricum, e frumoasă.
Rodica
nici nu mai stiu cand e miercuri sau cand e joi, zilele trec toate la fel departe si de casa si de Honduras… felicitari pentru intalnirea cu marele Aureliu Busuioc, regret mult ca nu am fost si eu pe-acolo…
Gheorghe Erizanu
@Rodica: După recital Busuioc acorda autografe. Două domnițe îl sorbeau cu privirea. ”Mă admirați?” a întrebat Busuioc. ”Îhâ” (ce idioțenie e ”â” din ”a”). Atât au putut spune admiratoarele. Erau vrăjite.
Mary Ana
recuperez lipsa mea de la cartier aici pe blog… sunt sigura ca imi revin:)))
Gheorghe Erizanu
@Mary Ana: Blogul este ca un climatizator. Un pic de răcoare pe vreme fierbinte. Dar, oricum, diferența nu trebuie să depășească vreo 6 grade.
Nic Arsa
“Blogul este ca un climatizator.”
De acord, dar poate funcționa în ambele cazuri, cînd este prea cald răcorește, cînd este prea frig încălzește.
A se remarca că am evitat “idioticul” â din a (mai sus), preferând “drăgălașul” î din i.
Gheorghe Erizanu
@Nic Arsa: Văd că tot răsfoiți biții internautici. S-au adunat.
Nic Arsa
Da. Am lut-o strict cronologic, care este (în opinia mea) cea mai buna metodă. Oricând. Oriunde. Oricum. Ori și unde. Ori și când. Ori și cum.
Gheorghe Erizanu
@Nic Arsa: Mulțumim. Apreciez. Sper să nu vă plictisesc.