Blog

Îmi place miercuri. Când era joi. Luni, aici, nu se întâmplă nimic. Aceleași griji, aceleași nevoi. Aceași uimire înmărmurită a nimicului. Atât doar că o încep de la un capăt. În Africa antilopele sar de colo-colo. În Rusia prețul la petrol iar scade. Iar vine criza. În Honduras (sunt gelos pe acestă denumire) au dat jos un președinte. Care vroia sa mai guverneze vreo patru ani. Vroia omul să modifice constituția. Ca în toate hondurasele care se cred țări. Și stabile. Europenii liniștiți încep să se scurgă prin Chișinău în diverse comisii, delegații. Avem o țară. De luni. Fără antilope. Fără petrol. Fără Honduras. Cu câțiva europeni. Liniștiți.

Comentarii(14)

 1. Ziua de luni vara, altcumva decat aceeasi – in zilele lungi de iarna! Atat as adaoga.

  1. @Vladimir: Iarna zilele-s scurte. Și te gândești la viitor. În lungile nopți de iarnă. Și viitorul îi tare bleg în scurtele nopți de vară.

  • Igor

  • 15 ani în urmă

  Prin clasa a 7-a, la ora de geografie am articulat Ganduras, inloc de Honduras. Un cuvint care mi-a atras porecla pe o perioada scurta, dupa care a devenit injuratura in cercul de prieteni. “Bai, gandurasule!”, spuneam, si toti vlajganii izbucneau intr-un ris tractorist. Tot luni.

  1. @Igor: Honduras cu palmieri. Frumoasă țară. Și Rusia-i foarte departe de ea.

  • io

  • 15 ani în urmă

  Imi plac scriitorii. Care citesc. Si care au nu doar idei, ci chiar ginduri. Pe care le-nsira fara prea multe ifose pe (sau uneori totusi in?) blog. Imi plac scriitorii cu blog. Sinteti atit de putini. Si unii chiar extraordinari. Indiferent de ziua saptaminii.

  1. @Io: N-am mai avut parte de o asemenea declarație de dragoste de când m-am căsătorit. Și sunt peste 20 de ani. Mulțumim dacă e adevărată. Dacă o fi fiind ironică, oricum, e frumoasă.

  • Rodica

  • 15 ani în urmă

  nici nu mai stiu cand e miercuri sau cand e joi, zilele trec toate la fel departe si de casa si de Honduras… felicitari pentru intalnirea cu marele Aureliu Busuioc, regret mult ca nu am fost si eu pe-acolo…

  1. @Rodica: După recital Busuioc acorda autografe. Două domnițe îl sorbeau cu privirea. ”Mă admirați?” a întrebat Busuioc. ”Îhâ” (ce idioțenie e ”â” din ”a”). Atât au putut spune admiratoarele. Erau vrăjite.

  • Mary Ana

  • 15 ani în urmă

  recuperez lipsa mea de la cartier aici pe blog… sunt sigura ca imi revin:)))

  1. @Mary Ana: Blogul este ca un climatizator. Un pic de răcoare pe vreme fierbinte. Dar, oricum, diferența nu trebuie să depășească vreo 6 grade.

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  “Blogul este ca un climatizator.”
  De acord, dar poate funcționa în ambele cazuri, cînd este prea cald răcorește, cînd este prea frig încălzește.
  A se remarca că am evitat “idioticul” â din a (mai sus), preferând “drăgălașul” î din i.

  1. @Nic Arsa: Văd că tot răsfoiți biții internautici. S-au adunat.

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Da. Am lut-o strict cronologic, care este (în opinia mea) cea mai buna metodă. Oricând. Oriunde. Oricum. Ori și unde. Ori și când. Ori și cum.

  1. @Nic Arsa: Mulțumim. Apreciez. Sper să nu vă plictisesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt