Blog

Ce faci când ți se duce ambriajul într-o țară străină?
Incluzi semnalizarea. Îți utilizezi pentru prima dată în experiența ta de șofer ”triunghiul”. Descoperi cât de frumușel arată. Stai pe banda a doua într-un trafic de duminică. Îl pomenești de bine pe reprezentantul Peugeot-ului din Chișinău. Îți aduci aminte că nu ai putut schimba nici filtrul de salon. Nu era în stoc când ai pregătit mașina de un drum mai lung. Deschizi capota. Și-ți aduci aminte de Dumnezeu.
Și atunci apare un Citroen vechi cu numere de Liubliana. Se oprește în spatele tău. Iese un bărbat trecut de prima tinerețe. Cam chinuit. Dar cu suflet mare. Și chiamă evacuatorul. Urmează service-ul din Liubliana. Care nu lucrează duminica. Vă înțelegeți ca mașina să fie dusă la centrul Peugeot pentru luni dimineață. Îi lași cheile, copia certificatului de înmatriculare. Luni Peugeot-ul din Liubliana aduce piesele. Și marți până la amiază o repară. Piese pe care Peugeot-Chișinău urma să le aducă peste o lună.
Astfel devii turist de Liubliana. Și vezi ceea ce poți vedea în trei ore trei zile pline. La rând. Deja știi fiecare turist. Încântător oraș. Încântători oameni.
Încântător simbol al Liublianei: dragonul drăguț cu sexul moale. Am ratat ocazia să-mi cumpăr unul. Dar de atunci Peugeot-ul meu a fost alintat Liublianika. Ca și râul care trece prin capitala Sloveniei.

Comentarii(5)

  • petra

  • 15 ani în urmă

  frumos oras, frumos scris. wellcome back!

  • Ludmila

  • 15 ani în urmă

  De ce nu pui si tu o poza pe site ca marturie. Vreau o poza cu balaurul cu “…” moale!

  1. @Ludmila: Tre să mă pun bine pe lângă fotografii familiei. Poate reușesc.

  • dandy

  • 15 ani în urmă

  Optimist. In comparatie cu “Prima zi”. Care parea sa fie ultima. De existenta a blogului.
  Poate fotografii familiei fac “pierdute” pozele cu balaurul. Si alte poze menite blogului. Sau invoca dreptul la intimitate. Si ne ofera libertatea sa ne imaginam cum arata o masina in pana pe banda a doua, intr-un trafic de duminica. Si omul-salvatorul. Si Liubliana. Si balaurul. Si multe altele.
  Mi-a fugit somnul de atita optimism.

  • busuioc

  • 15 ani în urmă

  Frumos scris. De-acord. Gustos scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt