Blog

„Republica Moldova la 25 de ani. O încercare de bilanț”. Concept de Vitalie Coroban
„Republica Moldova la 25 de ani. O încercare de bilanț”. Concept de Vitalie Coroban

Nu-mi place coperta. „E o copertă de vacanță”. Corpul de literă nu are eleganță. Ce s-a întâmplat cu tipografica Editurii Cartier?
Nu s-a întâmplat nimic. Nimic. Tipografica Editurii Cartier e în partea de jos a copertei. „Republica Moldova” este o inscripție reală. E la intrarea în Republica Moldova. Când intri din România. E de 25 de ani. Sau aproape de 25 de ani. Exprimă esența Republicii Moldova. Sunt litere sărace cu duhul. Sunt litere moarte. Insignifiante. S-a crezut că dacă se face umbră, atunci i se dă mărime literelor. Dacă se face contur, atunci capătă vizibilitate. Toate literele sunt majuscule. Imperiale. Ca să aibă pondere. Așa se crede.
E spațiu umflat.
Noi am vrut o Republică Moldova la 25 de ani în bikini, cu fese sportive și apetisante, dar avem o Republică Moldova îngrășată peste măsură de foame, cu un cur mare, deformat, lăsat și în chiloți cu „tormoz”. Asta-i tipografica din inscripția „Republica Moldova” de la intrare.
Republica Moldova e la 25 de ani.
 
 
 
Salvează
Salvează
Salvează

Comentarii(2)

    • M Trif

    • 8 ani în urmă

    Și ce folos că te frăsuiești despre eșecul R. Moldova, dacă la „aniversară” îi publici, în chip de bilanț, pe ernu, sprînceană și alți (neo)marxiști, dovadă că tot n-ai înțeles nimic?

    1. @M Trif: Stângiștii sunt unicii care au venit cu un proiect clar. Dreapta se „frăsuiește”. O carte este un punct de pornire. Pentru discuții. Pentru injurii și motănași sunt rețelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt