Blog

1. Imprimatur de Monaldi & Sorti, Editura Humanitas, 2004
2. Prins de Petru Popescu, Editura Gramar, 2004
3. Înainte de tăcere de Ernesto Sabato, RAO, 2005
4. Parfum de femeie de Giovanni Arpino, Humanitas, 2005
5. Suntem prea buni cu femeile de Raymond Queneau, Editura Paralela 45, 2005
6. Misterul catedralelor de Fulcanelli, Editura Nemira, 2005
7. Cuvânt înainte la o viață de scriitor de Alain Robbe-Grillet, Editura Cartier, 2006
8. Imperiul semnelor de Roland Barthes, Cartier, 2007
9. Himere de Romain Gary, Editura Cartier, 2007
10. Enciclopedia morților de Danilo Kis, Editura Polirom, 2008

Comentarii(10)

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    care-i evolutia romanului a destinsului nostru diplomat de la paris?

    1. @catalin codru: Ar fi un comunicat de presă: Vineri, 17 februarie, ora 17.30, va invitam la lansarea romanului lui Oleg Serebrian “Cantecul marii”, aparut in limba romana la Editura Cartier din Chisinau. Evenimentul va fi gazduit de saloanele Uniunii Latine (204, rue de Vaugirard, Paris). Alaturi de autor vor mai vorbi poeta Lorina BALTEANU, ex-presedinta Fundatiei Soros-Moldova; dr Catherine DURANDIN, profesor la Institutul National de Limbi si Civilizatii Orientale din Paris; acad. Nicolae MANOLESCU, Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania.
      Despre carte
      ”Această carte a lui Oleg Serebrian atinge profund. E un roman dictat de urgențe: dureros, dar, în același timp, luminos, împărțit între o proză poetică și transparența unui eseu. De pe poziția unei ambiguități inteligente, el abordează istoria care lipsește și despre care trebuie spuse atâtea, istoria Europei Centrale, cu frontierele ei rănite și privirea încă rătăcită într-un orizont necunoscut.
      E un roman viu, cu dialoguri profunde, deși adesea situate parcă dincolo de speranță. Cartea ne oferă o lectură generoasă, produs al unui istoric sensibil, dar și al unui poet îndrăgostit de rădăcinile multiculturalității mitteleuropene, care se hrănesc din solul unei memorii încă vii, dar și din niște vise, care ne ating și ne reasigură timid că suntem datori să clădim un viitor continuu.” ( Marco LUCCHESI, critic literar, membru al Academiei Braziliene de Litere)
      “Dedic această carte sutelor de mii de bucovineni şi basarabeni care au trecut prin calvarul exodului din anii 1940 şi-n mod special, amintirii bunelului meu, Petru, fost secretar al primăriei din Hădărăuţi, Guvernământul Bucovinei, refugiat în Banat şi străbuneilor mei, Alexandra şi Dumitru, deportaţi în Siberia”. (Oleg SEREBRIAN)
      Acces liber. Pentru informatii suplimentare contactati Secretariatul Uniunii Latine (tel. +33 (0) 1 45 49 60 60 ; e-mail ulsg@unilat.org), persoane de contact – dna Florica Razumiev sau dna Claudia Pietri.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    deci e perfect ,sta relaxat in asteptarea recunostintei europene.daca aveti posibilitate datii ceva informatii despre agentia aia franceza care a dat date despre femeiile moldovei care in masura de 75 procente sint curve.sper ca sa apukat sa scrie partea a 2 a romanului si de aia a scapat.

    1. @catalin codru: Voi fi rău. Dar acolo parcă era vorba doar de 70 la sută. Iar voi fi rău. Și doar pentru o anumită vârstă. Până la 35 de ani. Ceea ce a făcut-o pe o ziaristă celebră din Chișinău să-și mai tempereze aciditatea comentariului.
      Adevărații bărbați ai neamului, căci noi am fost vizați, în primul rând, doar nu dăm buluc cu 100% peste 30 la sută de domnițe, au luat o atitudine fermă și înțeleaptă: au lăsat-o pe ministrul/ministra Buliga să blameze socilogii francezi. Ceea ce doamna Buliga a făcut.
      Biserica, de asemenea, a luat o poziție fermă. Ea a tăcut. Doar nu e vorba de legea antidiscriminare?!
      Eu, stau și mă întreb strâmb: și dacă socilogii francezi au dreptate? Poate problema e aici. Sondajele constituie vârful piramidei. Ce am pus, ce punem, cum punem baza socială a piramidei? Sondajele sunt doar niște măsurători.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    statistic vorbind, nu pot fi mai multe decat in restul tarilor estice.deci e o problema cvasi globala.prostituate sant peste tot locul,ar fi bine ca frantsuzii sa-si numere prostituatele proprii,iar ambasadorii sa mai reactioneze in cazuzuri ca astea.logica penibila a vesticilor ca noi cei din ex urss sintem juma banditi si juma prostituate,nu mai poate continua.fracezii au gresit sexul,curvele in majoritate sa cobirsitoare,aproape suta la suta, se afla la posturi inalte,in parlament ,in guvern,in ambasade ,deci o armata imensa de prostituate.iar bietele femei au ajuns sa presteze servicii din astea ,doar din cauza adevaratelor curve care ne conduc.

    1. @catalin codru: „Curvele care ne conduc” sper că o spuneți corect din punct de vedere gender sau literar. Altfel ar trebui să vă cenzurez.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    chiar daca cenzurati sau daca nu o faceti,tot curve raman.daca ati inteles ca e vorba de AE va anunt ca este gresit,e vorba de toata clasa politica,absolut toata.de la distanta se deslusesc altfel lucrurile.

    1. @catalin codru: Dacă e vorba de clasa politică, atunci așa merge. Așa merge. Mă temeam că e vorba de gen.

    • Catalin

    • 13 ani în urmă

    Stai cuminte in codrul tau de arama ,daca nu de argint, Cataline !! Vorba ceea: Ce ne facem fetelor c-au venit rusoaicele ?!(dar tot asa de bine poti pune in loc de rusoaice , frantuzoaice,englezoaice, nemtoaice…
    Si era sa uit: romance!!! )Cu invidia si cu eticheta nu te pui.
    Ce crezi , ca la Moulin Rouge nu se pun poalele-n cap in cele mai furtunoase aplauze?(Vazut cu ochii proprii-pe bilet de 35 de euro!)
    Apropo:cand am fost eu cu mai tinerestile mele picioare pre la Maskva, am vrut sa merg sa vad un balet la Bolsoi Tetr!! Pas de a vedea!! Era in …rapalatii.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    CATALIN! VINO ACUM SA VEZI…PRETURI.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt