Blog

Colegul meu mai tânăr și mult mai neliniștit m-a forțat să scriu aceste rânduri într-o zi de sâmbătă. Ceea ce n-am făcut niciodată.
Motivul e simplu. Nu cenzurez. Nu am dreptul. Și nu pot. Dar pot trimite mai departe de ochii lumii niște litere scrise la o bucată de noapte.
Sâmbăta este o zi departe de telefoane, de internauți și de probleme.
Nu punem litere ca să spargem lumea internauților. Motivul e altul. Ca să nu ne ieșim din minți, ca o terapie, scriem. Literele colegului meu mai tânăr pot fi scrise pe gard. Noaptea. Dar a doua zi, când te vei trezi, vei roși un pic. Și vei șterge acele litere. Tot ca o terapie.
Buna ziua, Sandu!

Comentarii(9)

  • cititordepoezie

  • 12 ani în urmă

  “mivina”, intr-adevar. si eu cred ca Sandu n-ar fi scris lucrurile alea in deplina.. stapanire de sine. dar daca…?

  1. @cititordepoezie: Cred și eu că la două de noapte, după o seară de poezie, nu era chiar „în deplină stăpânire de sine”. L-a luat poezia pe dinainte.

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  cred ca dramatizati putin.se mai intimpla.

  1. @catalin codru: O fi fiind. Îmbătrânim. Dar nu sunt adeptul întrecerii socialiste printre bloggeri. E firesc ca niște internauți care au texte despre literatură să nu rupă gura târgului ca acele texte care înjură politica și ciorile care se învârt de asupra Chișinăului înaintea gerului.

 1. cred că nu te poţi opune scrisului care vine din tine! chiar nici sîmbăta, nici duminica…nu există nicio prescripţie să ne abţinem)

  1. @vladimir b.: Pentru mine există. Sâmbătă și duminică mă duc cât mai departe de computer. Altfel înnebunesc. La Paris se duc îndrăgostiții. Ce să caute un editor?

 2. P.S. Mă întrebam dacă nu dai o fugă pînă la Paris, la lansarea cărţii lui Oleg Serebrian?

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  E NAMETI DOMNU BULAT!DRUMURILE INPRACTICABILE!

  1. @catalin codru: În Chău ninge ca în Celiabinsk. Iar domnișoara de la RFI transmite datele meteo și îmi spune o veste bună: acum la Chișinău nu ninge. Afară ninge.Acum. Am mers cu lopata o juma de kilometru. Am pus lanțuri. Și ninge!!! Acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt