Blog

În 2018 Editura Cartier a scos 91 de titluri, dintre care 8 cărți digitale. Cu un tiraj total de 114 970 exemplare. Tirajul mediu per titlu e de 1385 exemplare.
În 2017 Editura Cartier a scos 109 titluri, dintre care 18 cărți digitale. Cu un tiraj total de 207 939 exemplare. Tirajul mediu per titlu e de 2285 exemplare.
În 2016 Editura Cartier a scos 105 titluri, dintre care 9 cărți digitale. Cu un tiraj total de 150 582 exemplare. Tirajul mediu per titlu e de 1570 exemplare.

Anul 2018 l-am început cu cele opt volume din seria Desișul de muri, lumea ideală a lui Jill Barklem, în traducerea excelentă a Laviniei Braniște. Cărțile copiilor englezi de după anii 80 încoace, când au apărut primele volume, au devenit și cărțile copiilor noștri. Cartier codobelc a continuat cu Moara de frig de Dan Coman & Lică Sainciuc, Melcușorul Laviniei Braniște & Veronicăi Neacșu, Cele patru aripi ale bunicii de Robert Șerban & Oana Ispir. În toamnă a apărut Călătoria lui Medilo de Ioana Nicolae & Sidonia Călin. Scriitorii români, afirmați în literatura pentru maturi, au scris special pentru cei mici. Cu ilustrații ale talentaților ilustratori de la Clubul Ilustratorilor din București & canonicul Lică Sainciuc. Cartea lui Radu Vancu & Irina Dobrescu, Regele Piticuț, a intrat în lista celor 200 de cărți pentru copii din lume în importantul The White Ravens 2018, iar Codobelcul  a luat premiul pentru cea mai frumoasă colecție în Cele Mai Frumoase Cărți din României 2018.

Colecția Rotonda, pistilul și staminele noastre, a fost în zodia romanului în 2018. O carte mai frumoasă ca alta, diferite ca tematică, diferite ca stil, epoci diferite: Grădina de sticlă de Tatiana Țîbuleac, intrat în lista scurtă la Premiile Sofia Nădejde, (care a luat pentru romanul precedent Vara în care mama a avut ochii verzi Premiul Observator Cultural și Premiul Observator Lyceum); debutul excelent în proză al Emanuelei Iurkin, Câinele de bronz, nominalizată la Premiile Sofia Nădejde; Woldemar de Oleg Serebrian, roman de maturitate; violentul roman Ultima amantă a lui Cioran de Constantin Cheianu; Sebastian de Gelu Diaconu despre ultimele zile ale lui Mihail Sebastian și un bonus despre cotidianul anilor 90 al unui ziarist român. Adio, lucruri, de Igor Guzun a bifat poezia colecției de literatură română contemporană.

Cartier istoric a fost cu onesta și docta Dificila Unire. Basarabia și România Mare: 1918 – 1940, de Alberto Basciani; Mereu nerostita istorie a luptelor românilor de Călin Hentea; Marii demnitari ai Țării Moldovei în domnia lui Ștefan cel Mare, de Valentina Eșanu; Introducere în istoria limbii și literaturii române, de Klaus Bochmann & Heinrich Stiehler.

Cartier de colecția a mers mai departe. Nr.16: Șerban Foarță, Mulțimea cu un singur element. Poeme alese de Robert Șerban; nr.17: Eugen Cioclea, Dați totul la o parte ca să văd. Poeme alese de Emilian Galaicu-Păun; nr. 18: Grigore Vieru, Numele tău. Ediția a II-a, jubiliară, la 50 de ani de la prima ediție, cu o prefață de Bogdan Crețu; nr.19: Sârmă ghimpată. Când focurile se vor stinge printre ruine. Poeți ai generației războiului. O antologie îngrijită și aleasă de Claudiu Komartin.

În Cartier popular au apărut: Izvorul (2 volume), de Ayn Rand; Căsuța de la Răscruce, amintirile lui Ion Druță din perioada venirii la Chișinău și până la scrierea Frunzelor de dor; Trilogia basarabeană, de Val Butnaru; Rost, o antologie de Nina Corcinschi din poemele lui Andrei Țurcanu; Parodii, de Petru Cărare; Copilul teribil, de Nicolae Esinencu; Către voi, de Mihail Gh.Cibotaru; ediții noi din Cântecul mării, de Oleg Serebrian, Testamentul necitit, de Lilia Bicec-Zanardelli, Vara în care mama a avut ochii verzi & Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac.

Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov a fost cartea cu două ediții a câte 1000 de exemplare fiecare, epuizate în nici trei luni. Moldova de acolo e atât de frumoasă încât Toscana plesnește de invidie. Fiecare moldovean trăiește pe unde a dat dumnezeu, dar visează să apuce acea Moldovă frumoasă, cu oameni demni, locuri de poveste, bucate alese și vin bun. Există și o altă Moldovă. Care e la mare căutare.
Cărțile Cartier au o viață scurtă pe rafturile librăriilor și o viață lungă în bibliotecile personale.
 

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt