Blog

Cu mai bine de un an în urmă am văzut români, stabiliți pe aiurea, care chiar vroiau să citească cărți românești. Și erau mulți. Și erau oameni în toată firea. Și erau activi.
Pentru ei am decis să facem cărți digitale.
Ceilalți români, rămași acasă, pot găsi, dacă vor, orice carte Cartier. În librăriile din Sibiu, București, Brașov, Iași sau Chișinău.
Primul lucru care îți vine în cap, când ești editor, e cum să faci o carte digitală, care să nu fie multiplicată și piratată la infinit.
Am zis că ne scoatem acest gând idiot din cap. Cititorul nostru este onest. Când un hoț intră în casă, atunci omul devine coțofană. Caută ceva strălucitor. În cărți cauți gânduri, prieteni, zăbavă. De aia ne-am dezis de DRM, digital rights management.
O carte cu DRM poate fi citită doar pe șase platforme digitale (tablete, computere). Nu mai mult.
Cărțile digitale Cartier sunt fără DRM. Le poți citi de pe orice platformă a mărului lui Jobs sau alte termopane electronice (excepție, e Kindle Amazon-ului). Și din câte termopane albastre îți oferă viața ta și a prietenilor tăi.
Cartea digitală, ca și cartea clasică, este un prieten. Iar prietenia e fără restricții.
Citiți, împrumutați, vorbiți. Ca între prieteni.
Au apărut primele eBook-uri Cartier. Pe iBookStore.

Comentarii(8)

 1. nu e mare chestie conversia la .mobi, ca sa mearga si pe kindle. totusi, daca esti un cititor inrait, nu vei citi pe o tableta obositoare, ci pe un reader. si daca ajungi la readere, n’ai cum sa alegi altceva decat kindle…

  1. @alex siclovan: Amazon-ul, deocamdată, nu acceptă limba română. Suntem pregătiți cu Mobi. Așteptăm româna pe Amazon.

  • marius

  • 12 ani în urmă

  Cine zice ca amazon nu accepta limba română? Uite o carte kindle in română: http://www.amazon.com/Mihai-Eminescu-Poezii-alese-Selected/dp/973340747X/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1322141381&sr=1-6 si mai sunt multe la fel.

  1. @marius: E o carte print.

   1. @Marius: Scrie „paperback”. Pe de lată parte, Kindle-ul susține limba română. ePub din iBookStore poate fi ușor trecut în Mobi. Convertorul este pe Amazon.

  • Nic Arsanca

  • 12 ani în urmă

  Excelentă idee, care – după multe meandre de toate felurile – este materializată de Gheorghe Erizanu plus Cartier. Felicitări !!!

  • Gabi

  • 12 ani în urmă

  Salut. Si cum gasesc cartile respective in ibookstore?

  1. @Gabi: Intri pe http://www.cartier.md. Este un aviz imens cu iBookStore. Apăsați și intrați. Sau http://itunes.apple.com/us/book/sex-perestroika/id473620193?mt=11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt