Blog

Azi a fost ziua dedicată sistemului birocratic. Ca simplu cetățean. Perfectarea documentelor pentru eliberarea unui buletin. La Registru. Scoaterea de la evidență de la o școală din Chișinău. De la liceu. De la Direcția Municipală de Învățământ.
Pentru banii pe care îi ia Registru serviciile sunt kaky. Am apucat timpuri și mai bune. Și atunci credeam că sunt rele.
Pentru banii pe care nu i-am dat la liceu și la Direcția de Învățământ Buiucani serviciile sunt aproape ireproșabile.
În rest, se vorbește mult la telefon. La Registru – chestii private. La Învățământ – chestii de serviciu. Dar oricum mult și dulce.
Am putea vorbi de birocratul umanizat și birocratul kafkian. Locul e inversat.  Dar la ce bun?

Comentarii(4)

  • dandy

  • 15 ani în urmă

  Si pe birocratul autohton unde il plasezi? E o specie atit de specifica. As trebui introdusa in Cartea rosie, Cartea alba si Cartea neagra concomitent.
  O intrebare. daca e voie. Ca sa nu fac prepusuri aiurea. Scoaterea de la evidenta de la o scoala din Chisinau e penalizarea pentru debut sau e un act benevol? “Liber, dar absolut liber asumat”?

  1. @Dandy: Nu are nicio legătură plecarea din școală cu debutul. Nu cred că a fost citit. Și apoi îți asumi și curajul de a ieși în piață, și curajul de a scrie, și curajul de a suporta cunoștințele. Sunt riscurile meseriei. Doar Barbie e fericită în toate ipostazele.

  • Ludmila

  • 15 ani în urmă

  Stai linistit Gheorghe, si in Europa e la fel, si zambeste, si iti zbeara si ii faci observatie, si totul continua la fel, nu se schimba nimic, doar fetele badaranilor, ce sa zic, e o conditi eumana, à la kafka, si asta-i tot. Cei imburgheziti pot delega aceste servicii “asistentilor”, in rest, cetateanul normal are aceiasi conditie si in Occident. Doar ca mai sunt detali de spus, le voi spune Angelei 🙂

  1. @Ludmila: Stau liniștit. I-am văzut și pe europeni. Fiecare cu frustrații lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt