Azi a fost ziua dedicată sistemului birocratic. Ca simplu cetățean. Perfectarea documentelor pentru eliberarea unui buletin. La Registru. Scoaterea de la evidență de la o școală din Chișinău. De la liceu. De la Direcția Municipală de Învățământ.
Pentru banii pe care îi ia Registru serviciile sunt kaky. Am apucat timpuri și mai bune. Și atunci credeam că sunt rele.
Pentru banii pe care nu i-am dat la liceu și la Direcția de Învățământ Buiucani serviciile sunt aproape ireproșabile.
În rest, se vorbește mult la telefon. La Registru – chestii private. La Învățământ – chestii de serviciu. Dar oricum mult și dulce.
Am putea vorbi de birocratul umanizat și birocratul kafkian. Locul e inversat. Dar la ce bun?
dandy
Si pe birocratul autohton unde il plasezi? E o specie atit de specifica. As trebui introdusa in Cartea rosie, Cartea alba si Cartea neagra concomitent.
O intrebare. daca e voie. Ca sa nu fac prepusuri aiurea. Scoaterea de la evidenta de la o scoala din Chisinau e penalizarea pentru debut sau e un act benevol? “Liber, dar absolut liber asumat”?
Gheorghe Erizanu
@Dandy: Nu are nicio legătură plecarea din școală cu debutul. Nu cred că a fost citit. Și apoi îți asumi și curajul de a ieși în piață, și curajul de a scrie, și curajul de a suporta cunoștințele. Sunt riscurile meseriei. Doar Barbie e fericită în toate ipostazele.
Ludmila
Stai linistit Gheorghe, si in Europa e la fel, si zambeste, si iti zbeara si ii faci observatie, si totul continua la fel, nu se schimba nimic, doar fetele badaranilor, ce sa zic, e o conditi eumana, à la kafka, si asta-i tot. Cei imburgheziti pot delega aceste servicii “asistentilor”, in rest, cetateanul normal are aceiasi conditie si in Occident. Doar ca mai sunt detali de spus, le voi spune Angelei 🙂
Gheorghe Erizanu
@Ludmila: Stau liniștit. I-am văzut și pe europeni. Fiecare cu frustrații lui.