Blog

Prima gală dedicată industriei editoriale românești Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România își va anunța învingătorii pe 11 mai 2012.
„Organizată de Federaţia Editorilor din România şi Asociaţia Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Tipografilor „Translivania” şi Asociaţia Librarilor din România, Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei de carte autohtone.
Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în cadrul acestui eveniment dedicat excelenţei editoriale.
La această primă ediţie a Galei Industriei de Carte din România vor putea intra în concurs produsele editoriale ale anului 2011. Sînt invitate să participe toate editurile care sînt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova sau Ungaria care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone şi librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti.”
Editura Cartier va participa la următoarele categorii:
1. Categoria „Cea mai frumoasă carte”:
Ioan Halippa. Chișinăul pe vremea lui Pușkin. Cu 333 de intersecții de Lică Sainciuc. Colecția cARTier.

2. Categoria „Cea mai bună cartea a anului”:
a) Beletristică românească:
Țesut viu. 10×10 de Emilian Galaicu-Păun. Roman. Cu o postfață de Dorin Tudoran. Colecția Rotonda
b) Nonficțiune românească:
RSS Moldovenească în epoca stalinistă (1940 – 1953) de Valeriu Pasat. Colecția Cartier istoric.
Capcanele identității de Tamara Cărăuș. Colecția Rotonda


3. Categoria „Cea mai bună traducere”:
Kafka instant de Zaza Burciuladze. Povestiri. Traducere de Dorin Onofrei. Colecția Biblioteca deschisă

5. Categoria „Cea mai bună colecție”:
Colecția Rotonda. Literatură română contemporană în primă ediție (proză, poezie, eseu). Este coordonată de Emilian Galaicu-Păun. A fost înființată în 1995. În colecție au apărut cărți semnate de Gheorghe Crăciun, Alexandru Mușina, Paul Goma, Claudiu Komartin, Radu Vancu, Em.Galaicu-Păun, Dan Coman, Ovidiu Șimonca, Vitalie Ciobanu, Vasile Gârneț, Șerban Foarță, Constantin Cheianu, Vladimir Beșleagă, Dorin Spineanu, Aureliu Busuioc.
Colecția Biblioteca deschisă. Traduceri din literatură străină contemporană. Din 2011 este coordonată de Vasile Ernu. A fost înființată în 2006. Apariții recente: Un roman natural de Gheorghi Gospodinov (Bulgaria), Sankea de Zahar Prilepin (Rusia), Kafka instant de Zaza Burciuladze (Georgia), Fortărețele negre de Patrick Granville (Franța), SchummSchrumm de Fernand Combet (Franța).
Colecția Cartier istoric. Cărți de istorie semnate de autori români și străini. Din 2012 este coordonată de Virgil Pâslariuc. A fost înfiinațtă în 1997. În colecție au apărut cărți semnate de Eric Hobsbawm, Michel Pastoureau, Georges Vigarello, Jacques le Goff, Catherine Durandin, Dan Dungaciu, Oleg Serebrian, Philippe Nemo, Robert Muchembled.
6. Categoria „Cea mai bună carte ne-tipărită”
a) eBook:
Aventurile lui Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll.
Țesut viu. 10X10 de Emilian Galaicu-Păun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt