Blog

Iar s-a vorbit, la o lansare, despre asasinarea lui Marin Preda. Și „Delirul”.  Totuși, cred, că altul a fost asasinul. Iar Petre Stoica avea dreptate:
„… – Cu Marin Preda ştiu exact. Şi vin cu tot soiul de ipoteze, că ruşii, pentru că a scris despre Antonescu… A fost foarte simplu cu Marin Preda.
– S-a înecat cu vomă?
– S-a înecat cu vomă, că era beat în fiecare seară. Venea aşa, pe la 12… El se ducea pe la 3 la editură şi acolo scria la opera lui sau mai citea cărţile care urmau să fie destinate tiparului. Între timp, trăgea la măsea. Avea necazuri cu nevasta, asta era povestea, că nevastă-sa îi punea la coarne, ceva de groază… „De la coada vacii am luat-o, la coada vacii o trimit”, că era agentă veterinară. Şi era cu doi copii, de-aia şi dormea acolo la…
– La Mogoşoaia.
– Da. El avea casă, tot… era bine înzestrat. Ştiu pentru că eu locuiam exact la intrare în vilă cu Virgil. Şi la noi venea şi noi eram îngroziţi…”

Comentarii(3)

  1. da, pare-se asta e adevarul.

  2. …de ce atîta pasiune în jurul lui Preda? Mai mult în jurul morţii, decît a operei…lumii îi place can-can-ul, bîrfa, mondenitatea, aceasta se serveşte şi se pricepe şi chiar dacă nu ştii să citeşti)

    1. @vladimir b.: mă gândeam și eu… poate așa se ajunge la „Cel mai iubit dintre pământeni”. Probabil, am greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt