Rusia este invitat de onoare la Târgul de Carte Gaudeamus.
În octombrie 2008 la Cartier apărea studiul Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite și în Rusia de Didier Chaudet, Florent Parmentier, Benoit Pelopidas.
În noiembrie 2008 apărea Ce este Occidentul? de Philippe Nemo.
În octombrie 2009, la 20 de ani de căderea Zidului, apărea După douăzeci de ani de la căderea zidului. Europa reconfigurată de Pierre Verluise.
În septembrie 2010 la Cartier apărea încă cu semnul întrebării Rusia amenință oare Occidentul? de Jean-Sylvestre Mongrenier.
În februarie 2011 apărea Prădătorii de la Kremlin (1917 – 2009) de Helene Blank și Renata Lesnik.
În iunie 2013 apărea versiunea română (după ediția engleză) a lui Nicu Popescu Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice.
A mai fost o nouă ediție, a II-a, din Popoarele, statele și frica de Barry Buzan. În martie 2014.
În iunie 2014 apare cartea care are Premiul Academiei Franceze și cel al Academiei Române Reinventarea tradiției. Alexandru Sturdza și Europa Sfintei Alianțe de Stella Ghervas.
Europa unită a lui Sturdza s-a încheiat cu Războiul din Crimeea din 1853-56, Europa secolului XXI se încheie cu insurecția rusă din martie 2014 , de aia din 20 noiembrie 2014 în librăriile bune și la Gaudeamus a intrat cartea lui Oleg Serebrian Rusia la răspântie. Geoistorie, geocultură, geopolitică.
Sunt cărți apărute în colecția Cartier istoric.
Nic Arsa
Desigur, viziunea editurii Cartier este limpede.
Gheorghe Erizanu
@Nic Arsa: Merci. Postul a fost ca să fim cu cărțile pe masă.