În 2013 Editura Cartier a scos 62 de titluri, dintre care 4 sunt cărți digitale. Cu un tiraj total de 191920 de exemplare. Tirajul mediu per titlu e de 3095 de exemplare.
În 2012 au fost 70 de titluri. Cu un tiraj mediu de 2760 de exemplare.
Dacă anul 2012 a fost anul Aureliu Busuioc, atunci 2013 este anul Vladimir Beșleagă. În 2013 am continuat seria de autor Aureliu Busuioc. Dar am reușit să-l punem la locul meritat pe Vladimir Beșleagă cu reeditarea celor două romane canonice: Zbor frânt (ediția a VIII-a) și Viața și moartea nefericitului Filimon (ediția a III-a).
În 2013 am inițiat colecția Cartier antropologic, coordonată de Vintilă Mihăilescu. Colecția a debutat cu volumele Povestea maidanezului Leuțu de Vintilă Mihailescu și O poveste a Scufiței Roșii de Daniel Gicu.
În 2013 am presărat piața editorială românească cu titluri polemice: Istoria istoriilor mele de Ion Țurcanu (un fel de „singur împotriva tuturor”), Ioan Basarab, un domn român la începuturile Țării Românești de Matei Cazacu și Dan Ioan Mureșan (răspuns „teoriei cumane” a lui Neagu Djuvara), Sunt un om de stânga de Vasile Ernu (într-o piață editorială de dreapta).
Înainte de Vilnus a apărut versiunea română a studiului Politica externă a Uniunii Europene de Nicu Popescu.
În 2013 a apărut romanul 1979 de Christian Kracht în colecția Biblioteca deschisă. Iar în Cartier istoric a apărut Universul, zeii, oamenii de Jean-Pierre Vernant.
Un spațiu blând… de Alex Cosmescu a fost revelația mea poetică.
În 2013 am epuizat tiraje, am luat premii și ne-am iubit cititorii.
dandy
Imi doresc si va doresc ca anul 2014 sa fie mlt mai bun decat 2013.Asa va fi. Amin.
Florin O.Z.
Felicitări multe … și la mai mare și mai bine!!!
Gheorghe Erizanu
@Florin O.Z.: Merci. Mulți ani!