Blog

Nu-mi place să număr banii altora. Vreau mai mult chiar decât ministrul finanțelor ca oamenii să poată ridica salarii mari. Foarte mari. Atunci poate vor ajunge și la cărți. Care este, după logica oamenilor și eu încerc să-i înțeleg, ultima necesitate. Încerc să înțeleg logica echilibrului social al finanțelor. Și parcă ar trebui să fiu de acord.
Omul are mâini, urechi, gură, creier, picioare. Toate organele sunt importante. Dar toate reacționează la îndemnul creierului. Dacă nu e creier atunci organismul devine o chestie materială. Sau legumă.
Voi lua patru întreprinderi ale statului și salariile conducătorilor întreprinderilor. Datele sunt pentru 2010. Din surse deschise.Vorbesc de Republica Moldova.
Banca de Economii, mâinile și sângele statului. Grigore Gațchevici avea un salariu lunar de 107 000 lei.
Moldtelecomul, urechile statului. Vitalie Iurcu avea un salariu lunar de 49 800 lei.
Tutun CTC, gura sau fumul statului. Pavel Filip avea un salariu de 37 000 lei.
Biblioteca Națională, creierul statului. Alexe Rău avea un salariu lunar de 2 700 lei. Alexe Rău nu ajunge la salariul lunar al fumului nici într-un an de zile.
Era o legumă geopolitică în sud-estul Europei. Și se numea Republica Moldova.

Comentarii(2)

    • Catalin

    • 13 ani în urmă

    Hai sa spun si eu ceva legat de salariile astea ale unora. Am avut un “amic” , dumnezeu sa-l ierte acolo unde e. Judecator in Romania, stat de drept, care va sa zica. Chit ca inainte era”stat de drepti”. S-a pensionat cu 10.ooo euro per luna calendaristica.Bistari pesin si in mana. Ma invita uneori la cafea. Fireste ca tot eu plateam cafeluta ,ca doar eu eram domn si … Hait, ca mi-e rusine sa spun mai departe. “Amicul ” era fefist(daca stiti domniile voastre ce-i aia) si nu se cade sa-l barfesc pentru atata stradanie si vointa cata a depus pentru vietuirea lui. Avusese un salar , tot pe luna calendaristica, de 23.ooo euro. Statul i-a dat ,statul l-a pensionat pentru ca pe stat l-a aparat de cei rai si de cele rele. Acuma , ce sa zic si eu?!Lucrurile merg inainte ca viata insasi, eternizarea direptatii e asigurata si ea, iar cea legata la ochi tot cu balanta in mana a ramas si ne priveste mandra si demna de acolo de sus de prin cele Curti Inalte ale Direptatii,triumfatoare.
    PS. Ia, uite domnule Erizanu ce versete imnice sunt capabil sa comit intru lauda Direptatii!! Nici n-am stiut,ca de dat seama nici atat. Asa ca nu te mira ca aschia nu sare departe de Romania.

    1. @Catalin: Frumoasă odă a dreptății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt