Blog

Primul volum de versuri al lui Cortazar a apărut în 200 de exemplare. Primul roman Marquez a apărut în 1000 de exemplare. Se zice că din banii autorului.
Descărcam un import de carte. Ieri. Noutățile Humanitas. Distinsul critic literar Eugen Lungu m-a prins în flagrant.
– Și tu, Gheorghe?!
– Și eu, Eugen. Acu înțelegi de ce tirajele Cartier sunt mici?!
Am descărcat foarte repede. Eram eu, Jean, șoferul nedormit după un export și import, Valentin, depozitarul, Valentin Vârtosu, machetator Cartier, Carolina, directorul vânzări Cartier, Tamara, directorul Librăriei din Hol, ușierul imobilului din strada București, nr. 68 și Eugen Lungu, cărturarul, criticul și istoricul literar, redactorul șef al Editurii Arc. Iurie Bârsa, directorul Arc, n-a știut nimic despre noutățile Humanitas.
Em.Galaicu-Păun, redactorul șef al Editurii Cartier a apărut peste cinci minute. Eugen Lungu plecase deja.

Comentarii(8)

 1. …as fi preferat sa fie invers! e deja timpul ca Humanitas sa descarce tirajul Cartier in librariile sale din toata tara! pe cind, totusi, o doza de uraj mai convingator???

  1. @vladimir b.: Merci. Dar ar fi o poveste SF. Gabriel Liiceanu coboară din BMW-ul sport si se apucă să ducă pachete cu „Sankea” de Zahar Prilepin, „Kafka instant” de Zaza Burciuladze, „Un roman natural” de Gheorghi Gospodinov, „Dicționar de simboluri literare” de Ferber, „Opera poetică” de Matei Vișniec, „Descrierea Basarabiei” de Ion Țurcanu. Ar fi. „Despre limite”.

  • cititordepoezie

  • 12 ani în urmă

  Domnule LAdimir Ulat, stau si ma gandesc daca ati vrut sa scrieti “buraj” sau “furaj”acolo :)) dar poate ca e mai bine asa. trebuie si “uraj”la un moment dat. suna f. explicit. (sper sa fiu inteleasa corect, e o gluma. mi-ati inveselit oricum dimineata).

  • madridist din talpa

  • 12 ani în urmă

  directorul de vanzari tot “carĂ” carti??? N-am vazut-o niciodata ))

  1. @de la madridist din talpa: Da. Așa cum Murigno scoate ochii. L-ai văzut?

  • madridist din talpa

  • 12 ani în urmă

  Da… Din video. Dar pe CR (dir. de vanzari) n-am vazuto nici macar pe video… nemaivorbind de realitate ))

  • Catalin

  • 12 ani în urmă

  Din jale s-a-ntrupat si badea Cartan si s-a facut mit si sade de-a dreapta celor mari croitori valahi deprinsi sa dea haine pentru multimea golasa. Mitul Cartier e pe cale sa se nasca si el din odrasluiala catorva soferi nedormiti,depozitari, machetatori si usieri flancati pe stanga si pe drapta de niste critici,carturari si istorici(literari) Si, fireste, nelipsitii directori (rog a se lua aminte la sens)redactori… sefi(ma rog!) I-auziti deci boieri dumneavoastra cum suna de bine:
  -Si tu ,Gheorghe?
  -Si eu, a raspuns El.
  … Acu intelegeti deci pentru ce tirajele Cartier sunt mici?

 2. @cititordepoezie,
  îmi place f. mult că aţi fost pe fază!!! Chiar şi LAU din nume îl preiau cu simpatie:-))) Poate fi LĂUtă, sau LĂUtar, sau Lăut, în sens de spălat pe cap. Da, uneori îmi ies aceste cacografii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt