Blog

Am făcut zid. Nu este înalt. E pentru oameni. Am făcut casă. Cu geamuri. Fără zăbrele. E pentru oameni. Am sădit pomi și copaci. Pentru oameni.
Din când în când casa e spartă. De hoți. De obicei, iau fierul de călcat și sfredelul. Sparg un geam. Și întorc totul cu fundul în sus.
De această dată au furat un Mac. Alb. Cu texte. Scrise pentru oameni.
M-am luat și eu cu ceva. După ce am pus un carton în geamul spart. Vedeți și voi. E  Cărtărescu:
„Până la 29 de ani
Am făcut poezie-poezie
Am scăzut pentru ca ea să crească.
Acum iau vitamine chinezești și fac exerciții cu ganterele.
Nu, nu vreau să înnebunesc.
Nu vreau să fiu un monstru cuprins de inspirație.
Nu vreau ca poezia mea să mă supraviețuiască.”

Comentarii(5)

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  O livada frumoasa, cu roada, va bucura gospodarii, va trezi curiozitatea vecinilor si va interesa hotii. Si daca traiesti într-o tara cu hoti atunci numai devenind monstru îi vei speria. Mi se pare ca e chear mai bine sa ti se fure Mac-ul. E pretul care îl plateste poetul.

  1. @Mircea: Eu ca poet plătesc prin sfredel. Mac-ul aparține unui alt membru al familiei.

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  Mie mi s-au înmuiat picioarele prin aprilie 2000, când, iesind dimineata din hanul unde am poposit noaptea înainte de Oradea, nu mai gasisem Golf-ul meu GTD, rosu metalizat, plin cu de toate si eu, care aveam de gând sa ajung pâna seara la Kaizerslautern unde tebuia sa mai petrec o noapte la niste prieteni înainte de a ajunge la destinatie. Mai tîrziu, dupa ce asigurarea mi-a rambursat masina, am regretat cel mai mult o cartulie de poezii “lirica vagantov”, tradusa în rusa de Lev Ghinzburg mi se pare, din limbile vechi(germana, greaca, latina). Era o carte rara. Mi-a mai trebuit câteva luni “sa fac doliu” (faire le deuil) si dupa masina, si dupa carte, si dupa sacoul Pierre Cardin. Masinele care le-am avut în continuare au avut si au alarme. Nu stiu daca servesc la ceva, dar esti totusi mai linistit când sunt;)

  1. @Mircea: În situații de acest fel îți dai seama că computerul furat este o valoare. Care poate fi recuperată. Informația din el e fără preț. Și nu poate fi recuperată. Și e cea mai scumpă.

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  Cred ca informatia are si ea o valoare, ca si timpul, ca si viata noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt