Blog

1.      Băiatul care voia sa doarmă de Michel Brule, Editura Cartier
2.     Testamentul necitit de  Lilia Bicec, Editura Cartier
3.     Guguță și prietenii săi de Spiridon Vangheli, Editura Guguță
4.     Spicușorul de cuvinte, Editura Epigraf
5.     Sunt curat ca ghiocelul de Grigore Vieru, Editura Biblion
6.     Tema pentru acasă de Nicolae Dabija, Editura pentru literatură și artă
7.     Descrierea Basarabiei de Ion Țurcanu, Editura Cartier
8.     Codul bunelor maniere de Aurelia Marinescu, Editura  Humanitas
9.     Chișinăul din amintiri de Iurie Colesnic, Editura Ulise
10.   Magicianul de John Fowles, Editura Polirom

Comentarii(8)

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    foarte interesanta lista.in luna august am fost acasa .am intrat in cartier,am vazut cartea lui m.vakulovski,,tovarasi de camera,,am vrut sa cumpar doua carti.nu era decat una.s-a vindut repede,mi-a explicat doamna librar.una din cele mai vindute carti de la,, cartea romaneasca,,in md ramane aproape necunoscuta,ori poate blocata de invidia locala. totusi cate carti ,,tovarasi de camera,, a vandut cartierul,daca e posibil.

    1. @catalin codru: Am vândut câte a adus Mihai Vakulovski. Cred că erau 20. În librării mai găsiți cartea lui Mihai Poezia generației 80. Nu a fost blocat de colegi. Reprezentantul Poliromului și Polirom-ul consideră că în Basarabia se vând doar cărțile de psihologie și alte cărți de acest gen. Literatura română contemporană o aduc dacă insistăm noi. Noi am insistat și Poliromul a adus literatură română contemporană. Dar cumpărătorii n-au insistat. De aia nu prea se aduce. Exemplarele din „Tovarăși de cameră” au fost aduse la rugămintea Cartier-ului de către autor.
      Insistați prin librării. Și atunci gama de titluri va fi mult mai mare. Totul depinde de Măria Sa, Cumpărătorul de Carte Românească. Cel de rusă, chiar dacă nu prea găsiți cărți rusești în Librăriile Cartier, ar fi mult mai rentabil. Fiți siguri. Vedeți în alte librării.

  1. Dl. Erizanu, ne puteti spune cate exemplare din Magicianul s-au vandut?

    1. @talex: Din „Băiatul care voia să doarmă” s-au vândut 88 de exemplare. Faceți o scădere cu 10-20 de titluri pentru următoarele poziții și veți bănui câți „magicieni” citesc acu. Nu am datele în față.

  2. aşa e, “Tovarăşi de cameră. Student la Chişinău” s-a putut găsi doar la lansarea de la “Republica” şi la librăriile CARTIER, am adus vreop 20-25 de cărţi, cumpărate de la Iaşi special pentru Cartier, din păcate pentru cei care au vrut s-o cumpere, dar n-au fost în primele zile la librărie – n-au mai găsit-o. cartea poate fi comandată însă pe site-ul editurii: http://www.cartearomaneasca.ro/catalog/carte/tovarasi-de-camera-student-la-chisinau-rockma-260/

    1. @Mihail Vakulovski: Merci de informație. Oricum, sunt nevoit să repet: cărțile au această obișnuință frumoasă pentru editor, să dispară de pe rafturile librăriilor. Epuizarea tirajului. Sunt liberal, dar în cazul cărților, sunt adeptul economiei sovietice, cea a deficitului.

  3. tocmai de aceea eBookul e sfînt pentru cititori. cărţile de hîrtie devin tot mai mult obiecte de colecţie

    1. @Mihail Vakulovski: Cartea print devine ca un sfânt. Lumea știe că el există undeva sau a existat cândva. Dar nimeni nu l-a văzut.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt