Blog

În scurta și glorioasa istorie a Republicii Moldova, unde am pierdut aproape toate luptele, doar dezvoltatorii Chișinăului au obținut victorii. Metoda de luptă poate fi studiată la West Point. Se țintește o clădire istorică. Se ia terenul din jur. Și o izolezi cu o clădire de 16 etaje. Cum construiești o clădire cu 16 etaje într-o zonă istorică a Chișinăului, unde, conform legislației, ai dreptul să ridici doar patru etaje? Simplu. Corupi factorii decizionali. De la primărie până la Ministerul Culturii.

Astfel zidarii moldoveni i-au fugărit pe francezi din sediul Ambasadei Franței de pe strada Vlaicu Pârcălab.

Fotografie de Anetta Dabija

Clădirea ICR-ului Chișinău, fatalistă și cuminte, are soarta Ambasadei Franței în Republica Moldova. Cocheta clădire cu elemente brâncovenești e ca armata română la Mărășești în 1917.

Monica Babuc, noua directoare ICR Chișinău, votată astăzi de Comisia Cultură a Senatului României, va intra de acum înainte în această clădire în fiecare dimineață. Și în fiecare zi va vedea în stânga clădirea cu 16 etaje, construcția căreia a fost aprobată pentru opt etaje de ea, pe când era ministra Culturii. Ministra Pogolșa (cu Ion Ștefăniță în comisie), ulterior, a mai adăugat opt.

Monica Babuc, o doamnă aleasă și distinsă în ale culturii, va intra într-o fostă frumoasă casă neobrâncovenească, care, din cauza noii clădiri de alături, are crăpături în pereți și încet-încet se lasă pe o parte.

Și așa zi de zi.

Comentarii(2)

    • Ștefăniță Ion

    • 1 an în urmă

    mersi că nu m-ați uitat, sănătate și succese

    1. @Ștefăniță Ion: Întâmplător, colateral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt