Blog

Ieri televizorul din casă a fost utilizat după menirea celui care l-a inventat. Am butonat două canale cu două meciuri de fotbal.
Ungaria – Moldova. Fiind microbist de sărbători, îl știam pe Viorel Frunză. L-am adus cu ani în urmă de la vama Albița, unde a fost lăsat de cei de la FC Vaslui. Era în probe la cavalerul porumbului din târgul moldovean. Atunci atacantul moldovean a ajuns la Chișinău cu un Opel Astra. Și a mai avut nenorocul să-l aducă un editor. Care i-a dăruit „Tenis cu moldoveni” de Tony Hawks. Știind apetitul fotbaliștilor pentru lecturi cred că ar fi fost mai fericit dacă îi dăruiam un „Hustler”.
Îl mai știam și pe Vlad Filat. Dar care nu era fotbalist. Și tresăream la numele Gavril Pele Balint, cum îi spunea comentatorul lui Gaby Balint. Auzeam un Gavril Pelevici.
Comentatorul era un fatalist. Vorbea ca un tip care parcă a fost lepădat de femeie sau și-a găsit iubita cu altul. Ambele variante sună prost. Dar, în acest caz, te duci la Departamentul Cultură și faci emisiuni culturale. Microbiștii moldoveni vor să fie ghidați de un macho. Un macho-alpha care să aducă siguranță și încredere în casele macho-ilor moldoveni. Noi toți suntem macho în fața unui meci de fotbal.
Am mai văzut un arbitru excelent. Surplins plăcut că Națaionala Moldovei a descoperit că fotbalul are două reprize.
Dar fotbalul adevărat era la celălalt meci. Era campionatul Braziliei. Îl știam doar pe Roberto Carlos. Dar pe teren erau încă 21 de îngeri ai fotbalului, care dansau tango cu o minge sărutată de dumnezeu. Mai era acolo și un arbitru cretin. Dar tango era atât de frumos încât fluierul cretinului nici nu se auzea.
De fapt, acest text l-am scris pentru a spune doar atât: Doroș, nu știu de unde ai apărut, nu știu dacă ai citit „Tenis cu moldoveni”, dar ești bun.
Doroș e fotbalist moldovean.

Comentarii(8)

  1. sunt complet deacord că până acum fotbaliştii moldoveni nu auziseră de repriza a doua – se ţineau la zero timp de 45 minute ca mai apoi să vină apocalipsa pentru ei.

    1. @moldoveanul: Iată că e posibil. Nu e nevoie să fii erou. Pur și simplu, îți faci meseria 90 de minute. Atât.

  2. Bun articol.
    Poate cindva demult o sa ajunga si ei sa cucereasca titluri si inimi(de microbisti).

    1. @La fille au bord de la mer: Sunt înduioșat de cititorii înțelepți care ajung cu ochiul pe aceste texte. Moldova are toate șansele să devină campioană. Fără ironii. Atât că trebuie să facă exact ce au făcut nemții în anii zero, când naționala a dat în bară.
      1. Au făcut un studiu al dezastrului.
      2. Au făcut un plan de dezvoltare.
      3. Au investit sume imense în acest plan.
      4. Au fost perseverenți în executarea planului.
      5. Au creat o echipă care urmează să fie la turații maxime în 2012.
      Pentru victoriile din 2022 naționala de fotbal a Moldovei trebuie formată acu din copii de 5-7 ani. Iar din 40 000 de copii se vor alege 20 de jucători.

  3. Nu te induiosha (se intimpla asa miracole si mai privesc si fetele fotbal, fara de “of, ce de sexy e X” sau “da mai e mult pina la pauza ca tre sami fac pedikiura”). Mai bine cauta investitori pentru echipa nationala (adika imi pare asta partea cea mai complicata din planul propus).
    PS: mi-a placut stilul in care ai scris, asa ca mai tapeaza.. o sa mai citim.

  4. O virgula: sa nu fie cu suparare pers 2a sing. E asa, ca intre suporteri.

    1. @La fille au bord de la mer: Nu e nicio problemă cu persoana a II singular. Despre căutatul banilor. Nu sunt investitor în echipe de fotbal. Nu sunt nici Abramovici, nici Berlusconi. Iar Becali este foarte departe de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt