Blog

„Zbor frânt”, ediția a VIII-a, definitivă de Vladimir Beșleagă
„Zbor frânt”, ediția a VIII-a, definitivă de Vladimir Beșleagă

Azi a intrat în librăriile bune ediția a VIII-a, definitivă a romanului Zbor frânt de Vladimir Beșleagă. Până la sfârșitul lunii octombrie are preț promoțional: 100 lei. Prețul de copertă e de 37 RON/ 125 MDL. Tirajul ediției: 1200 exemplare.
Romanul a apărut în colecția Cartier clasic. Unde este vecin de colecție cu Maestrul și Margarita de Bulgakov, Jurnal-ul lui Gide, Moscova -Petușki de Erofeev, Suflete moarte de Gogol, Portretul lui Dorian Gray de Wilde, Hronicul Găinarilor de Busuioc, Povara bunătății noastre de Ion Druță.
Zbor frânt a intrat în topul celor mai bune romane basarabene din ultimii 50 de ani. Al doilea roman de top, semnat de Vladimir Beșleagă, Viața și moartea nefericitului Filimon a apărut în colecția Cartier popular în septembrie 2013.
Zbor frânt este unul dintre cele patru mari romane ale anului 1966. Deja apăruse Balade din câmpie (prima carte din Povara bunătății noastre) de Ion Druță, Singur în fața dragostei de Aureliu Busuioc, Povestea cu cocoșul roșu de Vasile Vasilache. Era pus pe linie de așteptare Zbor frânt de Vladimir Beșleagă. Ideologii realismului socialist nu prea înțelegeau ce-i cu acest Isai care tot trece Nistrul de pe un mal pe altul. Ba e printre ruși. Ba e printre români.
Prima ediție a romanului a apărut la sfârșitul anului 1966. La editura Lumina. Într-un tiraj de 15 000 exemplare. Costa 48 de kopeici.
„Zbor frânt”, ediția I, Editura Lumina, 1966.
„Zbor frânt”, ediția I, Editura Lumina, 1966.

 
 

Comentarii(2)

    • Elena B. Man

    • 11 ani în urmă

    Minunat.

    1. @Elena B.Man: Se mai întâmplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt