Blog

Marele câștigător al alegerilor de duminică din Republica Moldova este Vlad Plahotniuc. Nu avea de unde să crească bazinul electoral al PD-ului și atunci a reușit să coboare ratingul celor mai importante partide de sistem. A jucat șah pe o tablă unde toată lumea juca dame.
Usatâi și-a îndeplinit misiunea cu brio. A tocat mai bine de o juma de an imaginea lui Filat,  imaginea poliției. imaginea Ministerului Justiției. A greșit o singură dată: cu trei concerte a câștigat simpatia prea multor moldoveni înțepeniți în frica de a face ceva cu mâinile și capul lor. Și atunci PD-ul a crezut că bufonul creat de ei le-a luat alegătorul. Dacă Usatâi nu fugea cu ”Aeroflot”-ul la miez de noapte, atunci polițiștii trebuiau să-i cumpere bilet la business class și să-l expedieze la Moscova dimineața.
Scoaterea „Patriei” din cursă îi avantajează pe komuniști, socialiști și democrați. Pierdanții sunt pdliștii. Nu sunt sigur că ultimii au conștientizat. Nu are nimic „Patria” cu Patria.
Pericolul cel mare al securității Republicii Moldova sunt paramilitarii din „Antifa” și propaganda rusă dintr-un spațiu informațional apărat cu varză murată de cei care ne guvernează. O excelentă operațiune a internelor a fost folosită de procuratură pentru a lega „Patria” de „Antifa”. Altfel, dacă „Patria” nu era scoasă din cursă, atunci cazul „Antifa” trăgea în jos și socialiștii, și komuniștii, și „Patria”. Iar cei care ne vor în Uniunea Vamală nu aveau de ce să bată la porțile ambasadelor occidentale.
Iar prințesele democrației și divele tv care au sărit în apărarea „Patriei”, una dintre ele developându-și cealaltă identitate, au fost ca niște bocitoare nimerite la nunta singurului învingător din ziua de duminică, 30 noiembrie.
Duminică ieșim la vot. Ca să ne facem jocul nostru de dame.
 
 

Comentarii(6)

  • Eldorado

  • 9 ani în urmă

  Joc de dame cu nebuni de legat.

  1. @Eldorado: Pionii și-au făcut treaba.

 1. Și punctum.

  1. @Andrei Țurcanu: E abia începutul.

  • Virgil

  • 9 ani în urmă

  Nebunul care a ajun “în dămci” a fost sacrificat în endspiel. Ce să zic? O combinaţie frumoasă, dar nu se ştie dacă va fi reuşită…

  1. @Virgil: E reușită. Nu e nevoie să fii baba Vanga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt