Blog

Noi, Valera Pelin, Vasea Colţun, Borea Gavriliuc, Vanea Draconu, Victor Bulbuc, Jorică Rărunchi, Olimpia Buturugă, Grişa Rotaru, Liuba Pelin, Anastasia Rărunchi, Seva Traur, Zahar Ivanovici Trosnet, Eduard Vrabie, Voldemar Inokentievici Koşkin,Lioha Şustrîi, Ghena Glod, Mişa Pleoaşcă, Căpitanul Potapov, Ilarion Cimpoi, Esmeralda, Tristan şi Isolda, Motanul Muric, Goşa Dubăsarskii, Ionel Gavriluc, Academicianul Amihalachioae, cetățeni ai Planetei Moldova, avem principii și valori. Stăm băț pe poziție. Suntem beton.

Și azi, ca și ieri, o propunem la funcția de prezident al țării pe Serafima Cozonac.
Tragem mare nădejde că Serafima Cozonac va fi votată de toți cei 101 de sluji ale poporului.
Ea corespunde întocmai criteriilor înaintate de Filtru: este neafiliată politic, cunoaște limba de stat și n-a fost niciodată membră de partid komunist, n-a fost nici pioneră, n-a fost nici octombrică, n-a fost nici komsomolistă. Din contra.  A făcut pușcărie. La ruși. A trăit oleacă în Statele Unite.
Ar putea un pic să-l deranjeze pe Voronin. Serafima Cozonac este baba globală și e șefa Nekrotitaniumului. Dar asta înseamnă că vectorul european al RM va rămâne ferm. Este o profesionistă și e o româncă de-a noastră, din Basarabia.
Pentru a vorghi cu ea nu e nevoie să o cătați pe skype. O puteți vedea în fiecare luni, la ora 20.00 la FoosBook (str.București nr.68, etajul 4 rusesc). Iar dosarul ei se află în 36 de exemplare (atâtea au mai rămas din cele 666) în Librăriile Cartier. Șpaga pentru a te uita în dosar e de 113 lei moldovenești. Așa-i tariful la Wikileaks-ul moldovenesc.
Când va ajunge prezident dosarul Nekrotitanium va fi și mai scump. Sau nu va fi deloc.
Portretul Serafimei Cozonac va fi prins cu țânti în capurile tuturor funcționarilor publici. Serafima Cozonac are de gând să trăiască 400 de ani. Așa că pe 400 de ani nu mai avem bătaie de cap cu alegerea prezidentului. După aia va ieși la pensie.
Portretul ei a fost realizat de Roman Tolici. El a fost multiplicat în 666 de exemplare originale. Pentru aleși. Poate fi xeroxat în 3,6 milioane de exemplare. Dar acelea vor fi copii. Pentru prostime.
Prezidentu  arată așă:

„… aici nu mai hotărăsc eu dacă te las sau nu. Nici Bulbuc nu hotărăște, nici Trosnet, nici Timofei, nici Delta și nici măcar generalul Dovjenko!”
Citat închis din cartea deschisă „Nekrotitanium. Cyberpunk moldovenesc” de Planeta Moldova. Ilustrații de Roman Tolici. Editura Cartier, 2010.

Comentarii(5)

 1. 🙂

 2. …poate fi decupat şi pus într-o ramă tondo. Mă refer la portret. Sper că şi în carte e la fel de bine reprodus)

  1. @vladimir b.: E mai bine. În carte tot timpul e mai bine decât în viață.

 3. păi, unde e vorba despre viaţă?
  vorbeai de ilustraţii, reproduceri, fotocopii…
  mă întrebam dacă tiparul e la fel de bun ca şi ceea ce se vede acum pe monitor: Portretul Serafimei Cozonac!?

  1. @vladimir b.: Tiparul e foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt