Blog

Testamentul necitit (roman epistolar), de Lilia Bicec a apărut în 2009. La Editura Cartier. Într-un tiraj de 500 exemplare. În 2013 apare în italiană, la Torino, la prestigioasa  Editură Einaudi. Cu titlul Miei cari figli, vi scrivo. Primul tiraj italian: 10 000 de exemplare.

Nino Dolfo, Corriere della Sera:  „Dacă aș fi poet, aș dedica o odă femeilor plecate peste hotarele țării, dacă aș fi pictor, aș picta  o pânză cu imaginea Ei și dacă aș fi sculptor, aș sculpta „mama înstrăinată”. Dar nu-s decât o mamă și eu ca sutele de mame plecate, departe de tot ce-ți este drag și scump”. Acesta este moto-ul de pe coperta „Miei cari figli, vi scrivo”, carte apărută în 10.000 de exemplare la Editura Einaudi, una din cele mai prestigioase edituri din Italia. Am cunoscut-o pe jurnalista Lilia Bicec, autoarea cărții, la salonul Internațional de Carte din Torino … Misiunea acestor „bandanti” e bine cunoscută în Italia, dar cine sunt cu adevărat aceste femei venite din Europa de Est, mai puțină lume cunoaște. Iată, grație acestei cărți am aflat.”
Gianluca Veneziani, Libero: „Nicolae Linin a descris o Moldovă care nu există. În cartea sa „Educazione siberiana” a accentuat prea exagerat aspectele de violență, transformând orașul Tiraspol într-un loc unde se împușcă și se atacă în ziua mare.” Lilia Bicec, nu folosește mijloace pentru a suprima romanul conaționalului ei, ea folosește argumente și date istorice legate de destinele a trei și chiar patru generații pentru a reda istoria adevărată a unei regiuni, cum este Moldova.”
A doua ediție, în română, apare la început de octombrie. De această dată, în Cartier popular.
În pregătire mai avem un roman de Lilia Bicec: Lagărul 33, despre soarta prizonierilor italieni din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele staliniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt